avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renunþare la recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renunþare la recurs

buna seara am depus cerere pt recurs care sa si inregistrat dar partile adverse nu au depus nimic si in aceasta situatie asi dori sa renunt la recurs cum sa procedez? si daca renunt la recusul acesta care sa inregistrat se mai ajunge in insanta?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 11:01, 24 Februarie 2013
Puteţi renunţa la judecată prin cerere scrisă, însă trebuie ca instanţa să ia act de cererea dvs. de renunţare, pronunţând o încheiere în acest sens. Renunţarea la judecată nu poate produce efecte prin simplul fapt al completării şi semnării cererii de renunţare. Prin urmare, fără încheierea instanţei care ia act de cererea dvs. nu există renunţare.
daca sunteti multumit de solutia data de instanta puteti renunta la judecarea recursului.

faptul ca partile adverse nu au depus nimic nu insemana ca nu vor depune, termenul lor de recurs curge din momentul in care au primit hotararea si s-ar putea ca termenul lor de recurs sa nu fi expirat inca.

asa ca nu va motivati decizia de a renunta la recurs doar pe faptul ca partea adversa inca nu a declarat recurs. interesati-va la arhiva instantei daca hotararea a fost comunicata catre partea adversa si data comunicarii pentru a afla daca mai sunt sau nu in termen.
partile adverse nu mai sunt in termen si nu au depus nimic si asi dori sa stiu daca exista posibilitatea de a renunta si eu la recursul depus de mine sa nu mai imi dea termen si sa se ajunga la instanta? sau sa il retrag ? va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
orosionnic, utilizator
orosionnic a scris:
(...) asi dori sa stiu daca exista posibilitatea de a renunta si eu la recursul depus de mine sa nu mai imi dea termen si sa se ajunga la instanta?

Nu există. Am arătat mai sus că nu există renunţare fără ca instanţa să fi luat act de cererea de renunţare, iar asta se face în şedinţă publică.


orosionnic a scris:
sau sa il retrag ?

Instituţia retragerii recursului nu există.
Da, NU va puteti retrage recursul daca l-ati declarat si inregistrat, recursul dv impreuna cu dosarul vor merge la instanta de recurs, unde se va stabili termen

DA, puteti renunta la judecarea recursului, iar judecatorii vor lua act de renuntarea dv la primul termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar-punere in executare a hotaririi judecatoriei. executarea hotaririi unei sentinte civile executarea hotaririi unei sentinte civile dupa ce am primit hotarirea sentintei civile in procesul de partaj judiciar intentat de mine,nemultumit am facut recurs la tribunal cu termen in octombrie ... (vezi toată discuția)
Invocare exceptie rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-un proces pe \"drepturi salariale\"deschis de mine (angajat), parata (angajatorul) odata cu intampinarea introduce o cerere reconventionala prin care ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legea și jurisprundența în cazul retragerii cererii ... Exiguus Exiguus Ce prevede legea și jurisprundența în cazul retragerii cererii de retragere a cererii de chemare în judecată, retragerea și retragerea retragerii fiind ... (vezi toată discuția)