[qBuna ziua
Am avut un SRL , i am incetat activitatea ,dar am ramas cu un debit de achitat( o factura din 2007).Anul acesta am platit debitul dar firma respectiva m a dat in judecata pentru neplata penalitatilor .Am fost la prima infatisare dar s a amanat pe data de 6 oct.In ziua infatisarii am vorbit cu avocatul partii advese si am ajuns la un acord care consta in achitarea penalitatilor.Am fost la sediul firmei respective impreuna cu avocatul lor am platit penalitatile si inca o taxa de timbru ,dupa care avocatul paratei ne a spus ca in cateva zile o sa faca o cerere in instanta prin care solicita renuntarea la proces .A trecut o luna si nu am primit nimic acasa prin care sa mi confirme acest lucru.Eu pe data de 6 oct am din nou infatisare.Mai are rost sa ma duc?Are cumva legatura cu greva de nu am primit nimic acasa ??????
greva poate avea o legatura cu faptul ca nu ati primit nimic de la dosar;
ati putea cerea avocatului partii adverse sa va depuna un inscris cu viza din care sa rezulte ca a renuntat la cerere;
pentru mai multa siguranta ar trebui sa depuneti dvs. dovada achitarii acestor sume la dosarul de instanta;
Va multumesc pentru raspunsul acordat.Asa o sa fac o sa depun la dosar o copie dupa chitante ,cu toate ca eu i am dat avocatului partii adverse copie dupa chitante ,de fapt el mi le a cerut sa le depuna impreuna cu cererea de renuntare la proces.Avocatul paratei trebuie sa depuna un inscris cu viza la dosar?Si eu trebuie sa ma duc personal cu actele doveditoare?nu?procesul se judeca in alt oras
De dus la proces nu este obligatoriu dar in schimb depuneti la dosarul cauzei(prin registratura, prin posta) dovada ca ati achitat penalitatile si solicitati instanteti de judecata sa pronunte incetarea procesului pentru lipsa de obiect.
Nu trebuie facuta neaparat de avocat. De depus este absolut neimportant cine o depune. Totul este sa ajunga in termen si sa poarte semnatura celui care are calitatea procesuala activa in proces.
De altfel ... aparatorul nu poate renunta in numele dvs. cererea trebuie facuta de dvs. personal. -exceptand un mandat special in acest sens-.
In plus, daca e vorba de renuntare nu are de ca sa imbrace forma unei intampinari.
Sa aveti insa in vedere distictia intre renuntarea la drept si renuntarea la litigiu.