buna seara. Am o problema cu fostul meu prieten . Ma ameninta ca ma bate , vine dupa mine .. Imi trimite offline`uri pe messenger (dar din pacate nu imi raman salvate ) mesaje pe telefon ( unele din ele le am) ma suna insistent .. nu ii raspund ... ce sa fac? sa am duc la politie? l-am amenintat cu politia dar nu il intereseaza ...imi este frica sincer de el .. va rog sa ma ajutati ... va multumesc!
Buna seara.Daca intradevar continutul afirmatiilor prietenului dvs ,apreciati ca reprezinta un real pericol,va inspira teama,daca il cunoasteti ca si agresiv si violent ,in baza probelor,inclusiv cele mentionate puteti formula plangere la politie.Ca sa nu ajungeti si in instanta,solicitati persoanei care urmeaza sa solutioneze plangerea sa il cheme pe respectivul si sa ii atraga atentia si poate ,acest prim semn ca dvs a~ti demarat activitatile pentru a va asigura impotriva invocatelor amenintari,poate acesta se va resemna si v~a inceta.Atentie insa ca aprecierile dvs sa reprezinte realitatea ,adica putinele probe sa fie concludente,ca sa nu dati ocazia sa deveniti dvs acuzata de declaratii calomnioase .
Aveti dreptul de a depune plangere penala la politie pentru infractiunea de amenintare.
Interventia politiei ar putea avea un efect benefic in cazul dvs.
Aveti dreptul de a depune plangere penala la politie pentru infractiunea de amenintare.
Interventia politiei ar putea avea un efect benefic in cazul dvs.
avocat Claudiu Lascoschi
Cred ca este cea mai buna solutie deoarece altfel poate degenera situatia . In felul acesta va fi descurajat!
va multumescx pentru raspunsuri. este o persoana violenta si din moment ce a ajuns sa vina dupa mine amenintarile nu vor ramane amenintari. singurele probe pe care le am sunt niste mesaje pe telefon si o prietena care stie toata povestea. , dar care nu cred ca va fi de acord sa declare impotriva lui .
Problema se poate rezolva si fara existenta unor probe.
Inteleg ca doriti sa se termine aceasta poveste.
Daca faceti plangere va fi chemat la politie si apoi sunt sanse ca lucrurile sa se mai linisteasca.
Nu cred ca aveti alta varianta.