avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se rezolva problema autoritatii tutelare pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se rezolva problema autoritatii tutelare pentru un minor care este cetatean strain

Buna seara,
Cum se poate rezolva problema autoritatii tutoriale in cazul in care dorim sa facem succesiunea. Precizez ca minorul este cetatean german, iar mostenirea este o casa in Romania. Tatal minorului a decedat in Germania, el fiind cetatean roman si german si detinea o casa in Romania. Mama minorului este cetatean roman si italian.
Pe scurt - tatal a decedat in Germania, certificatul de deces fiind emis acolo
- mama are pasaport italian, rezidenta in Germania, iar ca cetatean roman are doar certificatul de nastere
- certificatul de casatorie este emis tot in Germania
- minorul este nascut in Germania, certificatul de nastere este emis in Germania

La succesiunea pentru casa din Romania, notarul a pus problema autoritatii tutelare pe care nu stie cum o poate rezolva ( !?).
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii prin care sa pot rezolva problema autoritatii tutelare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:10, 14 Mai 2016
Notarul solicita numirea unui curator pt dezbaterea succesiunii. Mergeti si luati legatura cu un alt notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire pentru minor Stelagre Stelagre Buna seara,am o fetita minora sub 14 ani, tatal ei a murit si am inceput succesiunea. Eu nu am fost casatorita cu el, la data decesului a fost necasatorit. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)