avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parcarea la locul munca incuiata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parcarea la locul munca incuiata de angajator

Buna ziua, la compania unde lucrez, conducerea a luat hotararea ca parcarea intreprinderii sa fie incuiata cu lant si lacat, cu toate ca exista poarta-bariera si paznic, in timpul programului de lucru.
Este corecta aceasta decizie intr-un stat democratic, sa se puna sechestru pe bunuri mobile ale angajatilor?
Aceasta hotarare a fost luata, deoarece la niste colegi le-ar fi fost sustrase diverse obiecte din auto.
In loc sa-i traga la raspundere pe paznici incuie poarta cu lantul.
Este corecta aceasta decizie, daca nu cum poate fi atacata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 18 Mai 2016
Nu cred ca se poate problema unui sechestru, intr-o astfel de situatie,ci mai degraba despre o masura de precautie ..
Precautie!?
Normal trebuia sa ceara si parerea angajatilor, ca el ca director, nu este proprietar asupra bunului meu, daca erau masini de la firma lui, intelegeam.
Pur si simplu imi tine sechestrat automobilul.
Daca si el avea acelasi regim, intelegeam, dar masinuta lui sta in curtea intreprinderii si poate iesi cand vrea , la orice ora.
Mentionez ca este companie de stat.
Democratie?
Daca considerati ca este vorba despre un sechestru de ce nu sesizati Politia /Parchetul ?
Intrebarea era cat de legala este aceasta decizie a conducerii. Se poate incadra la sechestru de bunuri fara acordul partilor?
In opinia mea, nu se incadreaza la sechestru de bunuri.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru anaf pe masina veronicapopa veronicapopa Societatea pe care o administrez are datorii de 25.000 lei la stat. ANAF mi-a pus sechestru asigurator pe masina, iar politia m-a oprit in trafic si mi-a luat ... (vezi toată discuția)
Blocare autoturism parcat pe proprietate privata gabi_ceausescu gabi_ceausescu As dori sa stiu daca este legal sa blochez un autoturism care a parcat pe un loc de parcare (proprietate privata, a fost cumparat si detin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
urgent!!! am castigat licitatia... nu pot intra in posesie !?! sau pot !?! LOPY LOPY Buna, am castigat o licitatie la finante, si, am achizitionat un garaj. Mi s-a dat proces verbal si factura in urma licitatiei, am mers la cadastru si am ... (vezi toată discuția)