avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice URGENT!!! AM CASTIGAT LICITATIA... NU POT INTRA IN ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

URGENT!!! AM CASTIGAT LICITATIA... NU POT INTRA IN POSESIE !?! SAU POT !?!

Buna, am castigat o licitatie la finante, si, am achizitionat un garaj. Mi s-a dat proces verbal si factura in urma licitatiei, am mers la cadastru si am intabulat garajul pe numele meu, am platit impozitul la primarie... dar de un an de zile nu pot intra in garaj pentru ca este lacat pe garaj, iar cei de la finante, mi-au comunicat ca nu ma pot pune in posesie, fara a justifica de ce.... Am intrebat cativa vecini de garaj cu mine despre cine ar avea cheia de la garaj sau daca stiu daca se afla ceva in el sau nu... dar nimeni nu mi-a dat nici o relatie. Totusi cineva mi-a spus azi ca persoana care are acum cheia de la lacatul garajului ar fi platit garajul persoanei careia i s-a luat garajul si i s-a vandut de catre finante , pentru ca avea datorii. Eu am intrebat la finante , iar angajatii de acolo , mi-au comunicat ca bunul se afla la cadastru pe numele celui ce avea datorii, ca s-a pus sechestru pe acel garaj, s-a chemat proprietaru care a semnat sechestrul cu mentiunea ca este lipsit de datorii (sarcini), si apoi s-a procedat la licitatie. Am pus azi o hartie lipita pe usa garajului in care am scris ca dupa 5 zile voi scoate toate lucrurile din garaj. In aceste conditii ca proprietar, pot sparge lacatul garajului si ma pot folosi de el, iar daca gasesc lucruri depozitate inauntru sau o masina ... ce trebuie sa fac??? Cum ma sfatutiti sa procedez pentru a intra in garaj LEGAL... ca proprietar de drept??? Daca persoana care foloseste garajul acum are vre-un act de mana cu cel care avea datorii la finante, ca ar fi platit avans sau integral garajul, dar nu a facut acte la cadastru si nu a platit impozitul pe garaj... pot avea probleme? Oricum intrebarea este: CUM POT INTRA IN GARAJ??? Sparg lacatul pur si simplu ca proprietar, pun si eu la randul meu un lacat si astept reactia celui ce a pus primul lacat, sau ce alta solutie pot gasi??? Mentionez ca a trecut mai bine de un an de cand am cumparat garajul dar tocmai acum vreau sa bag o masina in garaj. Va rog dati-mi un sfat legal.
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 23:26, 7 Iulie 2011
trebuie ca cei de la finante sa va faca si un proces verba de punere in posesie.. ei trebuie sa va predea bunul in stare de folosinta altfel sunteti doar proprietarul ipotetic al unui bun real, ce nu va fost predat.. somatii sa vina sa va predea efectiv bunul, sa sparga ei in prezenta unui politist lacatul si a vechiului proprietar care trebuie cu aceasta ocazie sa isi ia bunurile aflate in garaj..
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Petre Enache, Avocat
Am cerut deja asta, iar un jurist de la finante, mi-a comunicat verbal, ca nu pot face punerea in posesie. Ei au dat proces verbal de castigare a licitatiei si au eliberat factura de cumparare,,, au ridicat sechestrul si basta...restul e treaba mea!? In conditia data, ce pot face? Dau in judecata finantele? Pot apela la un executor in baza actului de proprietate, fac plangere la politie ? Sau alta solutie rapida si eficienta? Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie- evacuare chiriasi vrica vrica Un revendicator are o sentinta def.si irevocabila pentru spatiile nevindute de catre primarie inca din 2002 In Noiemb.2007 se adreseaza instantelor pentru ... (vezi toată discuția)
Chirias in garaj. Stefan91219 Stefan91219 Buna ziua. Recent,am cumparat un garaj.Garajul respectiv are un chirias.Chiria catre fostul proprietar este platita pana in data de 01.06.2020.Am notificat ... (vezi toată discuția)
Apartament adjudecat la licitatie nicoleta1625 nicoleta1625 Buna ziua, In 17.07.2015 am participat la o licitaţie si am adjudecat un imobil. Pe 30.07.2015 urmează sa fac plata integrala. După achitarea integrala ... (vezi toată discuția)