avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intarziere foarte mare la plata unui contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intarziere foarte mare la plata unui contract de prestari servicii

Buna ziua,

La inceputul lunii iunie am inceput sa lucrez la o firma ca operator de sondaje de opinie.
Pentru fiecare set de sondaje incheiam un contract te prestari servicii in care se specifica termenul de plata ca fiind de maxim 40 zile. Problema mea este ca pana in prezent nu am luat nici un ban de la ei. Am sunat si la sediul din Bucuresti dar nu imi pot spune o data exacta ("poate luna asta").
As vrea sa stiu, in cazul in care intarzie in continuare, ce pot sa fac pentru a recupera banii deoarece s-a adunat deja o suma considerabila, cel putin pentru mine.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:59, 13 August 2009
Puteti sa apelati la serviciile unui avocat si sa le trimiteti o notificare pentru convocare la o conciliere! Dupa aceea va puteti adresa direct instantei de judecata pentru recuperarea sumelor de bani datorate.B-)
SUCCES!
Inteleg, dar din cate stiu daca apelez la instanta de judecata trebuie sa o fac in Bucuresti...unde are sediul societatea, nu? Si daca adun cheltuielile cu drumul si avocatul jumatate din bani deja ii pierd :(( Sau platesc tot dansii aceste cheltuieli? E destul de frustranta situatia si fiind o societate foarte cunoscuta si mediatizata nu m-am asteptat sa am astfel de probleme.
Sau va puteti adresa unui avocat pentru redactarea unei cereri de emitere a ordonantei cuprinzand somatie de plata, in temeiul OG 119/2005 -in cazul in care sunteti in masura sa faceti dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile rezultate in urma incheierii unui contract comercial.
Veti putea solicita instantei judecarea in lipsa.
dana_juridic, le-ai amestecat putin. Este vorba de OUG 119/2007, si se refera la emiterea unei ordonante de plata. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Primarie - judecata iarina_73 iarina_73 Am un contract de achizitie publica cu o primarie. Nu pot sa imi recuperez banii pentru care am lucrat. As vrea sa o achtionez in instanta. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Penalitati factura? stelutamonica stelutamonica Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: am contract cu o firma careia i-am executat o lucrare, unde se precizeaza ca plata se va face in maxim 15zile de la ... (vezi toată discuția)