Datele problemei sunt urmatoarele: Societate cu profil agricol incheie contracte de arendare cu proprietarii si conform legii arendei depune un exemplar din contractul de arendare la secretarul primariei,proprietarul are obligatia de a plati impozit pe venitul agricol lucru stiut,dar pentru a obtine informatii despre cantitatea de produse primite conform contractului de arendare Finantele locale solicita in scis depunerea unui tabel cu numele si prenumele,CNP,nr contract,cantit de produse primite dupa arenda suprafata arendata etc.Contractul de arendare (intocmit conf modelului din legea arendei) nu contine articole ce se refera la Legea 677/2001privind prot.persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Cum nu se prea inghesuie firmele in depunerea tabelelor,Finantele a solicitat Primariei sa cominice aceleasi date solicitate pentru a-i urmari pe proprietarii de terenuri.
Acum intrebarea:cine incalca Legea 677 Finantele ca solicita aceste date de la srl-uri si primarie,societatile comerciale si primaria daca comunica aceste date.Persoana respectiva poate cumva actiona in judecata pentru nerespectatea Legii 677/2001 ? Am fost cam lung la vorbe dar consider ca a fost necesar pentru a intelege despre ce este vorba.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Fianantele sunt operator de date cf. legii 677/2001. Nu tin evidenta la toti contribuabili, si persoane fizice si juridice?
La fel si primaria. Prin directiile serviciile sau birourile pentru taxe si impozite locale nu tin evidenta platitorilor acestora?
Pai firmele nu se inghesuie sa comunice informatiile solicitate pentru ca eu cred nu e o obligatie de a comunica astfel de date si deci nici o sanctiune.
Obligatia de declarare a veniturilor in scopul impozitarii este a proprietarior de teren agricol care obtin venituri din exploatarea terenurilor.
Ce mare venit obtin oamenii aia pe acolo, cu pensii CAP , de se agita finantele sa-i impoziteze?
E foamete mare domnule la bugetul de stat. O sa se ajuga ca pe timpul lui Ilie Moromete sa-i ia porcul din curte taranului sau daca nu are sa-i ia caldarea de arama.
P.S.
Au mai fost candva timpurile astea.
Trecand la lucruri serioase daca agentul economic nu este obligat prin codul fiscal sa comunice la finante aceste date si eu inclin sa cred ca nu este obigat, sa bata din poarta in poarta sa invete taranul sa completeza declaratia de impunere si sa vezi atunci ce de portarei o sa fie muscati de caini.