avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredintare autovehicul unei persoane fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredintare autovehicul unei persoane fara permis

Buna ziua, am o problema putin mai delicata, sambata seara am mers la bucuresti la un prieten iar cu acesta am plecat intr-un alt loc, iar la intoarcere acesta s-a urcat la volanul masinii cheile fiind in contact, eu m-am opus, l-am intrebat daca are permis el mi-a facut vant si mi-a spus ca da ... nu sti ca am permis de atata timp ?. A trecur prin radar cu 71 km in localitate neoprind la semnaul agentului, a coborat din masina si a luat-o la fuga. In cateva minute au sosit politistii facand demersul necersar, mentionez ca am fost 5 insi, toate declaratiile la politie fiind la fel fara marturie mincinoasa, acuzand vinovatul. Intrebarea mea este, mi se poate suspenda dreptul de a conduce, eu nestiind ca NU are permis de conducere ???? sau se intampla ceva cu cazierul meu ??? va rog mult ajutati-ma sunt in scoala de soferi pentru profesionisti . :((:((

Mentionez ca inculpatul este condamnat cu suspendare pentru o alta fapta facuta in trecut !!!
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
senzorik, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 11:00, 17 Mai 2016
toata lumea este de partea mea si isi sustin declaratiile numai ca acuzatul ar cam vrea sa ma acuze ca eu as fi stiut ca nu detine permis de conducere asta e chestia :)
senzorik a scris:

toata lumea este de partea mea si isi sustin declaratiile numai ca acuzatul ar cam vrea sa ma acuze ca eu as fi stiut ca nu detine permis de conducere asta e chestia :)

Nu precizati ce scrie in PV. Cine este acuzat de ce? Din cate am inteles eu, cel caruia i s-a intocmit PV-ul este amicul. Corect? In acest caz nu aveti de facut nimic, decat sa asteptati.
Daca va va acuza cineva de ceva, atunci veti reactiona. Daca se incepe urmarirea penala, veti fi notificat, caz in care va sugerez sa apelati la un avocat. Aveti toate sansele sa scapati, dar este foarte important cum este prezentat cazul, adica aici chiar este nevoie de avocat.
Iar pe viitor, atentie, suntem liberi dar libertatea implica si multa responsabilitate. Va dati seama cat de ușuratec v-ati comportat, mai ales ca stiati cu ce derbedeu aveati de a face? Cu derbedeul ala, ajuns la volan din cauza nesootintei dvs., eu ma intalnesc in trafic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea autoturismului unui minor,sfarsit cu accident cu pagube materiale Flavius122 Flavius122 Duminica dimineata,venind de la club impreuna cu soferul meu si un minor pe care il luasem la ocazie,am oprit la sofer acasa,care mai apoi ne-a lasat pe noi sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara am avut permisul suspendat... 90 de zile în timpul ... Lingurarbogdan Lingurarbogdan Bună seara am avut permisul suspendat... 90 de zile în timpul asta am fost prins la volan.. Este la prima abatere îmi spune cine va la ce pedeapsa... Sa ma ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis bby2710 bby2710 Buna ziua..acum 9 luni de zile sotul meu s-a urcat la volanul masinii mele sa o intoarca si l-a oprit politia..mentionez ca a condus doar 5 metrii..l-au luat ... (vezi toată discuția)