am succesiune pe casa de la tara in jud teleorman.totul ok pana saptamana trecuta cand cel care se ocupa de cartea funciara mi-a spus ca in acte este o gresala. in loc de parcela 45 este trecuta parcela 42. parintii mei au locuit acolo de cand s-a infiintat acea parte a comunei. dimensiunile corespund la fel si vecinii, amplasarea, totul. am fost la primarie si mi-au spus ca intradevar este gresala de la ei de cand au scri titlul de proprietate, si m-au trimis la tribunal pt obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens. m-ar interesa ce pasi ar trebui sa ii urmez, adica daca ar fi si alta posibilitate mai economica si mai rapida. multumesc!
Conform dispozitii L nr 7/1996 republicata radierea notarilor din cartea funciara se poate realiza in baza unui document autentificat sau a unei hotarari judecatoresti definitive
Este necesar sa formulati actiune in instanta
Daca nu stapaniti procedura,,apelati la persoana specializata care sa studieze documentele de la dosar,sa redacteze actiune,eventual sa va reprezinte si sa va apere interesele in instanta
buna seara. nu am intrat nici acum in posesia titlului de proprietate. la tribunal a durat aproape un an, am hotararea in care spune caci nu este de competenta lor ci a prefecturii. am depus imediat actele la prefectura si mi-au spus sa astept sedinta consiliului care aproba modificarea in titlu si dupa aceea timit ei toate documentele la primarie pentru rectificarea greselii. toate bune pana aici, au trimis documentele, dar primaria nu imi da titlul. ( mai pe romaneste isi bat joc de mine) gasesc tot felul de motive . imi spun ca trebuie sa le trimeata la prefectura ca nu le mai gasesc si tot asa.. eu personal stiu ca este o rasbunare a secretarei care culmea imi este vecina. sunt din teleorman unde este o increngatura ce nu s-a mai vazut. as dori sa va inreb daca por sa angajez un jurist sau ceva asemanator sa se ocupe de acest caz caci deja am ajuns la capatul puterilor. va multumesc anticipat.