avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declarare activitate economica sau nu? impozit sau nu?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declarare activitate economica sau nu? impozit sau nu?

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu sfat, deoarece eu nu mai inteleg nimic.Cei de la taxe locale din orasul meu, ii obliga pe micii afaceristi sa isi faca evaluarea apartamentului pentru sediul avut in acea locuinte. Eu intelesesem ca daca o societate /PFA..etc. are activitate economica (doar ca sediu, atat) dar nu se deduce cu nicio cheltuiala pe societate/PFA.. nu este nevoie sa faca acea evaluare.HG159/2016. Un proprietar cu sediu de firma, si-a facut evaluarea casei deoarece se scade pe firma cu 50% cheltuieli de intretinere, ulterior in spatiul destinat persoanei fizice (nu exista firma) pe o camera a, mai vacut un PFA cu activitati de birou dar care nu se va scade cu abslout nimic pe PFA. Ce trebuie sa mai faca la Taxe locale, ca nu mai inteleg nimic..

Va rog mult ajutati-ma cu un sfat!

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Wal99 , utilizator 01:45, 25 Mai 2016
Buna seara,
din experienta mea de contribuabil corect va pot pune ca evaluarea imobilului declarat nu este obligatorie.Evaluarea imobilului face diferentierea la plata impozitului datorat, astfel ca, prin evaluare, valoarea impozabila a imobilului este actualizata fata de cea neevaluata, care este cea din grila de evaluare a zonei in care se afla imobilul. Impozitul pentru imobilul evaluat este mai mic decat impozitul pentru imobilul fara evaluare. Eu am optat de la inceput pentru impozitul fara evaluare, adica 2% din valoarea impozabila conform incadrarii zonale, astfel ca,pentru o suprafata de 20mp am platit 400 lei in 2016, in comparatie cu anul 2015 cand am platit doar 20 lei. Evaluarea iti creste valoarea impozabila a imobilului, dar iti scade procentul de impozit aplicat. Depinde de suprafata, imbunatatiri, utilitati, etc. care se trec in evaluare si influenteaza valoarea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata declarata (pfa in apartament) CondilaAlexandra CondilaAlexandra Buna ziua. Am un sediu PFA in locuinta proprie (apartament cu 2 camere) si nu stiu ce suprafata trebuie sa trec in contractul de comodat, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirile persoanelor fizice cu sediu social pfa dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Intrebarea mea este relativ la impozitul pe cladiri in cazul existentei la adresa respectiva a unui sediu social de PFA/firma pentru anul ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)