avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Lamurire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Lamurire

In anul 2009 am facut parte dintr-o comisie de receptie la terminarea lucrarilor, avand functia de inspector achizitii publice, in cadrul unei primarii. Dupa 3 ani, la un control al curtii de conturi, s-a descoperit ca , constructorul a incasat bani pe unele lucrari care nu le facuse, deasemeni a declarat in devizele de lucrari, cantitati de materiale mult mai mari decat cele folosite. Avand in vedere aceste lucruri, am fost declarat vinovat si chemat in instanta, cu toate ca receptia s-a facut la functionalitatea lucrarii. Mentionez ca nu am cunostinte de speciallitate, drept pentru care a fost angajat un diriginte de santier. In urma celor relatate, doresc un sfat de la o persoana in cunostinta de cauza, ce pot face pentru a-mi rezolva problema.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 17 Mai 2016
Daca nu erati de specialitate pentru ce ati acceptat sa faceti parte din comisia de receptie, iar daca tot ati facut parte trebuia sa fiti atent la receptie daca au fost efectuate toate lucrarile mentionate. Nu cred ca in instanta faptul ca nu va pricepeti o sa atarne prea mult ci semnatura dvs. care apare pe acte. Puteti sa aduceti la cunostinta instantei faptele asa cum s-au intamplat ele si sa incercati sa dati vina pe dirigintele de santier, dar nu stiu daca va ajuta.
Ati semnat procesul-verbal de receptie al lucrarii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier mariusdan1 mariusdan1 Buna seara, Am primit citatie la Tribunal pentru urmatoarea speta: In anul 2002 societatea SRL la care sunt asociat a incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să câștig în instanță daune materiale dacă ... petre1981 petre1981 Ce șanse am să câștig în instanță daune materiale dacă dovedesc că am fost păcălit de Constructor și de dirigintele de șantier? (vezi toată discuția)