In anul 2009 am facut parte dintr-o comisie de receptie la terminarea lucrarilor, avand functia de inspector achizitii publice, in cadrul unei primarii. Dupa 3 ani, la un control al curtii de conturi, s-a descoperit ca , constructorul a incasat bani pe unele lucrari care nu le facuse, deasemeni a declarat in devizele de lucrari, cantitati de materiale mult mai mari decat cele folosite. Avand in vedere aceste lucruri, am fost declarat vinovat si chemat in instanta, cu toate ca receptia s-a facut la functionalitatea lucrarii. Mentionez ca nu am cunostinte de speciallitate, drept pentru care a fost angajat un diriginte de santier. In urma celor relatate, doresc un sfat de la o persoana in cunostinta de cauza, ce pot face pentru a-mi rezolva problema.
Daca nu erati de specialitate pentru ce ati acceptat sa faceti parte din comisia de receptie, iar daca tot ati facut parte trebuia sa fiti atent la receptie daca au fost efectuate toate lucrarile mentionate. Nu cred ca in instanta faptul ca nu va pricepeti o sa atarne prea mult ci semnatura dvs. care apare pe acte. Puteti sa aduceti la cunostinta instantei faptele asa cum s-au intamplat ele si sa incercati sa dati vina pe dirigintele de santier, dar nu stiu daca va ajuta.