avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cheltuieli de judecata din sulta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cheltuieli de judecata din sulta

Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a refuzat sa mai comunice cu noi. L-am dat in judecata pentru succesiune, dupa un an si jumatate hotararea erste ca noi sa platim o sulta de 5000 pt iesirea lui din indiviziune si cheltuielile de judecata sunt 2300lei. El este in Italia, nu ii cunoastem domiciul pt ca s-a mutat, il stim pe cel vechi din Romania unde locuieste mama lui si cel vechi din Italia. Ca sa nu fie inscrisa in cartea funciara sulta putem prin executor sa cerem sa se scada si si cheltuielile? Avocata a spus ca nu se poate, iar executoarea la care ne-a trimis, la fel. Oare chiar nimeni nu a trecut prin asa ceva? Nu se poate soma fratele vitreg sa vina sa ridice sulta minus cheltuielile si apoi sa existe un termen, pt ca el s-a incapatanat si nu vrea sa raspunda! Am emailul lui i-am scris la inceput a raspuns, chiar si citatiile au fost trimise la domiciliul lui din Romania si prin publicitate si prin email. Este valabila somatia daca i-o scriu prin email sau trebuie expediata cu valoare deschisa? Multumesc pt ajutor!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
Vilb, utilizator
Executorul judecatoresc recomandat de avocata a spus ca nu poate sa opreasca si cheltuielile. Avocata mea la fel a spus ca daca el nu lucreaza in Romania nu poate sa ii retina cheltuielile de judecata. Voi merge la alt executor. Daca la CEC pun toti bani dar in acelasi timp executorul trimite executare pentru cheltuielile de judecata este legal? Debitorul chiar refuza sa colaboreze, i-am trimis email, am incercat sa vorbesc pe facebook. Crede ca nu voi putea vinde garsoniera fara el.
Asa este. Dumneavoastra ca sa va stingeti obligatia de plata privind sulta, trebuie sa o platiti in integralitate. Cheltuielile de judecata se vor recupera fie prin plata benevola a fratelui dvs., fie prin recuperarea silita.
Vorbiti cu executorul despre aceasta procedura si depuneti cerere de executare silita pt acele cheltuieli, in principiu va intereseaza daca poate infiinta poprire pe sulta consemnata la cec. Pe langa cheltuielile de judecata pe care le veti avea de recuperat, vor fi si cheltuielile de executare de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata? morarudiana morarudiana Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Plangere la ocpi sau contestatie la executare? dandanaua dandanaua Debitorul datoreaza o suma creditorului in baza unui titlu executoriu-hot.jud.De buna voie, consemneaza suma la cec printr-un executor judecatoresc.Dupa ... (vezi toată discuția)
Sulta platita prin executor 19051972 19051972 am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac ... (vezi toată discuția)