avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Stergere din biroul de credit!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Stergere din biroul de credit!

Buna seara.

Sotia mea a avut un card Forte la BT si, in urma primirii unei popriri de la ANAF, BT-ul a blocat fondurile din contul curent si nu i-a mai facut debitarea directa(cum era setat), desi erau bani suficienti pt. debitarea cardului cu rulajul minim, insa nu ajungeau atat pt. suma poprita cat si pt. rulaj. Astfel ca dupa ceva luni(nu stiu exact 2-3-4 luni), acel credit l-au declarat scadent anticipat fara ca banca sa o contacteze pe sotia pt. a o informa de situatie, ea considerand ca sunt bani suficienti pt. rulaj pt. ca stia ce suma i-a fost intrat in cont inainte de infiintarea popririi. Contactarea a venit dupa 4-5 luni cand o sunau sa-i spuna care-i situatia si sa mearga sa plateasca tot. Ne-am suparat si initial am zis ca nu platim, avand in vedere cum au procedat, iar apoi le-am dat banii cam cu "taraita". Ideea ca ei au raporta-o direct cu bulina 5 prin 2013 si am platit totusi ulimii bani in sept 2015, insa in ultima faza ajunsese in G fara a se da la recuperatori externi. Suma restanta a fost doar de vreo 1.200 lei la prima raportare. Acum, am vrea sa luam un credit ipotecar si ne incurca rau ca o cam verifica toate bancile. Am avea vreo sansa sa obtinem stergerea din birou si prin ce procedura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristi_cornea , utilizator 23:43, 18 Mai 2016
de pe site-ul lor:

" stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant."
Asta stiu si eu. Vreau un raspuns(o solutie) neformal pt. situatia mea specifica. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de date cocut21 cocut21 salut, in 2007am facut un credit la bcr in care aveam rata de 200euro...am platit pana la inceputu anului 2010 dp care nu am mai platit,in fine am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Inca in biroul de credit jovi_jo jovi_jo Buna ziua,am si eu o problema cu Raiffaisen bank.Am avut o deschidere de cont pe care am achitat-o in data de 04.04.2014,saptamana trecuta am facut o cerere ... (vezi toată discuția)
Intarziere rata razvan22 razvan22 buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar ... (vezi toată discuția)