Noi aici incercam sa discutam de notiunea de "in mod normal" - si cred ca la aceasta sintagma s-a referit si dl. avocat...
Apoi, dl. avocat, ce stiti dvs. despre faptul ca acea cheltuiala (c/val onorariu avocat), se aplica/nu se aplica penalizari ? Poate ne explicati dvs. acest lucru...
In fine, d-na Loredana, asa cum gasiti firesc ca asociatia sa castige un proces cu un debitor, tot asa trebuie sa intelegeti ca pentru actiunea in instanta in care ati fost chemata - exclusiv din vina dvs., asociatia a angajat un avocat care a pretins un onorariu - nu stiu, daca valoarea a fost de 800 lei, insa la inceputul procesului, in dosarul respectiv, daca as. prop. a solicitat cheltuieli de judecata, era obligata sa prezinte si exemplarul original al chitantei sau poate doar o copie a acestuia.
Bun, insa nu acest lucru este cel mai important pentru dvs., important este ca in sentinta eliberata de judecatorie sa fie prevazuta si suma de 800 lei pe care dvs. aveti obligatia sa o achitati, de altfel, chiar asa cum ati specificat in postul initial:
...iar eu am fost supusa la plata intretinerii plus cheltuieli de judecata. Instanta a hotarat sa nu platesc penalizarile deoarece asociatia nu a putut demonstra modul de calcul al acestora....
Ce intelegem de aici este ca totusi instanta v-a obligat la plata cheltuielilor de judecata. Daca va mai uitati pe sentinta, s-ar putea sa gasiti si valoarea cheltuielilor de judecata astfel incat a mai avea pretentia de a vedea si chitanta, practic nu mai inseamna nimic.
Inca ceva, nu toate instantele judecatoresti au acelasi obicei - ma refer la faptul ca asociatiei noastre nu i-a fost aprobata intreaga suma privind cheltuielile de judecata, ci numai o parte, pentru ca unul dintre capetele de cerere nu ne-a fost aprobat in totalitate, astfel incat judecatorul a gasit de cuviinta sa ne diminueze si c/val cheltuielilor de judecata, desi, va dati seama, noi am achitat avocatului suma intreaga...
Pe de alta parte, daca dvs. nu ati achitat inca suma reprezentand c/val cheltuielilor de judecata, gasesc normala hotararea as. prop. de a se calcula penalizari - gandindu-va ca acea suma a fost achitata de catre asociatie inca de la incepulul actiunii, adica din 2011 - cum ati si specificat. Pai daca suma a fost achitata de catre asociatia inca din 2011, acum suntem in 2016 si la un moment dat o sa aveti pretentia ca s-a depasit termenul de plata...