avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotararea definitiva trebuie investita cu formula ...
Discuție deschisă în Executare silită

hotararea definitiva trebuie investita cu formula executorie

pentru a fi pusa in executare? cu ce acte trebuie mers la executor?
tks
Cel mai recent răspuns: Razvan Marcu , Consilier juridic 19:04, 17 Mai 2016
Intocmiti dosar: hotarare instantei legalizata, cerere de executare silita.
Nu este nevoie sa investiti cu formula executorie, un exemplar legalizat de instanta dupa hotarare cu mentiunea ca este definitva, cerere de executare silita adresata executorului judecatoresc.
1) cerere de executare -se poate completa si la sediul biroului executorului
2) copie act de identitate sau cel putin sa aveti asupra dvs. actul de identitate
3) dacă depuneti in numele altei persoane, va trebuie procură
4) titlul executoriu in copie legalizata
5) daca este cazul- dovezi privind cheltuielile făcute în scopul executării: dactilografiere, xerocopiere, deplasare, solicitare informaţii, consultare avocat, executor, etc. (în lipsa dovezilor cheltuielile nu vor fi avute în vedere);
6) copii legalizate ale rapoartelor de expertiza (dacă există);
7) orice alte acte despre care se apreciază ca ar fi necesare soluţionării dosarului;

In situatia in care nu aveti copie legalizata dupa hotarare, biroul nu este obligat insa, va poate oferi suport pentru a face demersurile necesare in vederea obtinerii unui exemplar, asemenea si pentru achitarea taxei de timbru de 20 de lei ce trebuie platita la primaria de la domiciliul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie titlul executoriu in original? IOANA9 IOANA9 Doresc sa apelez la executare silita in vederea recuperarii unor salarii restante. Am hotararea instantei. Mi s-a solicitat titlul executoriu in original. ... (vezi toată discuția)
Pensie major page page Buna ,în situatia în care în urma unei hot. def. prin care pârâtul pensionar a fost obligat la plata unei pensii lunare pt. sotia sa ,instanta nu trimite ... (vezi toată discuția)
Eliberare hotarire marryy_lm marryy_lm ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut un proces la judecatoria sector 3 unde am cistigat ,dar la apel si recursul care a fost la curtea de apel am ... (vezi toată discuția)