avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noua lege CCC, 12 luni in ultimii 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noua lege CCC, 12 luni in ultimii 2 ani

Sotia a nascut pe 7 martie, i s-a spus ca nu poate lua CCC ca nu are 12 luni consecutive de munca ca a avut o pauza de cateva luni intre job-uri a luat pre/post natal care se termina pe 5 iunie iar eu ca tata ma gandeam sa iau CCC-ul dar acum am observat ca in noua lege se schimba si regula lunilor lucrate la 12 luni in ultimii 2 ani ceea ce ea are. Asta inseamna ca daca in luna iunie isi ia fara plata pana la 1 iulie iar la 1 iulie depune dosarul pentru CCC poate fi valabila si la ea legea ?
Cel mai recent răspuns: florian_m21 , utilizator 20:26, 26 Mai 2016
1. - Deoarece nu se precizeaza daca nasterea trebuie sa aiba loc inainte sau dupa 1 iulie 2016 atunci nu este vorba de o aplicare retroactiva a legii.
- Nasterea are loc in martie iar CCC este solicitat in iulie si, ca urmare, se va aplica legea valabila la data solicitarii CCC.

2. Ramane sa vedem cine are dreptate dupa aparitia modificarilor la Norme.
Sotia a nascut pe 7 martie,

Prin urmare, textul Constitutiei are dreptate in prezent.
O sa dam in cazul acesta si un telefon acolo. Multumesc!
Intr-adevar, ANPIS este cea mai in masura sa va dea explicatii exacte cu privire la o astfel de situatie.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am vazut ca s-au pus in dezbatere "normele de aplicare ale Legii" si pare ca sotia s-ar incadra, am sunat la ANPIS si a zis ca nu pot spune nimic sigur sa revenim peste 2 saptamani cand se va publica. Eu as vrea sa plec de la actualul loc de munca fie prin CCC cum am depus acum fie prin demisie, ma gandeam acum daca imi depun demisia si pana la urma se schimba ceva la normele de aplicare si sotia nu isi poate lua, eu tot pot sa imi iau nu? chiar daca nu mai lucrez undeva cand il solicit, dar am cotizatie la stat ultimii 10 ani in fiecare luna :)

Alte discuții în legătură

Legea 66/2016 dani1190 dani1190 buna ziua.lucrez de 11 luni si urmeaza sa nasc.vreau sa stiu daca ma incadrez cu noua lege.fiindca dupa vechea lege trebuia sa am 12 luni lucrate din ultimul ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie/indemnizatie crisana crisana Buna ziua.Am cateva intrebari legate de stimulentul de insertie si indemnizatiaa pt cresterea copilului,dupa noua lege. In prezent primim stimulent de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mirelasan mirelasan Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil, pentru un an.Copilul implineste un an la 1 august.Cand trebuie sa ma intorc la serviciu, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)