avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere in cadrul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere in cadrul muncii

Buna ziua,sunt în CCC timp de 2 ani iar copilul are 1an si 5 luni și nu mai vreau să revin la actualul loc de muncă.Cum trebuie procedat?În schimb am găsit să muncesc in altă parte și întrebarile mele sunt:Pentru a mă angaja în alt loc trebuie sa aștept 2ani să-mi dau demisia și apoi să mă angajez în altă parte!?sau mă pot angaja acum in alta parte și pot beneficia și de stimulentul de inserție până la trei ani ai copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 17 Mai 2016
1. Nu trebuie sa asteptati pana ce implineste copilul 2 ani pentru a va da demisia . Demisia se poate inainta oricand.

In acest caz, puteti solicita vechiului angajator incetarea c.i.m. cu acordului partilor, intrucat demisia poate fi cu sau fara preaviz.

2. De asemenea, puteti renunta la indemnizatie si sa depuneti actele pentru acordarea stimulentului de insertie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de crestere copil la un alt loc de munca dobrealina23 dobrealina23 Buna ziua! Am nascut pe data de 7.11.2013 iar in prezent sunt in concediu postnatal. Incepand cu luna ianuarie 2014 as dori sa intru in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)