avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri Revisal

Buna ziua,

In cadrul unei societati de productie cu peste 250 angajati se acorda spor de noapte si spor de week-end. Desi nu apar in contractul de munca, ci doar in Contractul Colectiv, in Revisal sporurile au fost declarate lunar, ca si valoare, ori de cate ori s-a modificat statul de plata, cel mai devreme la data de 15 a lunii urmatoare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Avand in vedere ca statul de plata pentru luna aprilie 2016 este gata abia pe 16 mai 2016, este corect sa se consemneze in Revisal ca data a modificarii sporurilor data de 16 mai 2016 sau data de 1 aprilie 2016? Pentru ca daca este corect sa completam data de 01.04.2016, este evident ca transmiterea Revisal cu modificarile aferente se poate face cel mai devreme in data de 16 mai 2016, incalcandu-se termenul de transmitere.

2. As vrea sa fac act aditional si sa trec aceste sporuri in Revisal in forma procentuala. Este corect sa declar spor de noapte in procent de 25%, in conditiile in care suma variaza de la luna la luna?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 19 Mai 2016
1. Se trece data de 01.04.2016 , intrucat statul de plata este pentru luna aprilie 2016.

2. Nu operati in REVISAL sub forma de procent sporul de noapte, daca suma variaza de la luna la luna.
Orice modificare a salariului se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare. Putem fi amendati ca nu am respectat termenul de completare si transmitere?
In acest caz, termenul de 19 zile lucratoare incepe sa curga de la data intocmirii statului de plata.
Multumesc frumos!
Buna seara,
Daca acele sporuri nu au fost inscrise in CIM atunci nu trebuie introduse in Revisal. In aplicatie se introduc doar sporurile inscrise in CIM.
Parerea mea este ca acele sporuri ar trebui inscrise si in CIM, intrucat CCM stabileste valoarea minima al sporurilor. Prin negociere acestea pot fi mai mari sau egale cu cele din CCM, iar rezultatul negocierii il reprezinta CIM.
Daca acele sporuri sunt stabilite procentual atunci asa ar trebui inregistrate in aplicatie. Banuiesc ca cuantumul lunar al sporurilor este diferit datorita bazei de calcul diferite la care se calculeaza, insa valoarea procentuala ramane neschimbata.

Alte discuții în legătură

Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu divele divele Daca se acorda un spor la salariu, care nu este permanent, cum se trece in revisalul nou? (vezi toată discuția)
Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)