avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor la salariu

Daca se acorda un spor la salariu, care nu este permanent,
cum se trece in revisalul nou?
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 09:44, 11 Octombrie 2011
ITM Constanta spune ca:
Anunt referitor la sporurile de noapte, de weekend,etc.

Avand in vedere ca aceste sporuri se acorda in functie de orele lucrate intr-o luna, acestea se vor inregistra lunar in registrul general de evidenta a salariatilor.


Nu stiu cat s-au gandit... dar la o societate cu peste 200 salariati din care cca.150 primesc spor de noapte si/sau weekend, luna de luna trebuie introduse aceste sporuri.
Asta se intampla probabil pentru ca nu au fost in stare sa creeze acel stat pe care sa-l transmitem on-line.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
Adriana *, Consultant resurse umane
Alexe_Adriana a scris:

ITM Constanta spune ca:
Anunt referitor la sporurile de noapte, de weekend,etc.

Avand in vedere ca aceste sporuri se acorda in functie de orele lucrate intr-o luna, acestea se vor inregistra lunar in registrul general de evidenta a salariatilor.


Bun..pana aici pare limpede..dar cum le treci in Revisal...noi aflam la sfarsitul lunii X cate ore suplimentare a lucrat in luna respectiva dar Revisal-ul trebuie transmis in termen de 20 zile de la inceputul lunii X.Pentru cine a fost facut acest Revisal?In nici un caz pentru inspectorii de resurse umane...
ITM nu mi-a raspuns la aceasta intrebare. Dar, logic, daca pontajul final se intocmeste pana in data de 5 a lunii urmatoare, se opereaza Revisalul in luna urmatoare.
ITM-ul nu si-a pus problema termenului legal de transmitere... inca!

In cartile de munca scriam doar sporurile permanente.
Eu consider o mare tampenie operarea lunara in Revisal a sporurilor ocazionale.
si le trecem lunar daca itm constanta considera ca trebuie operate asa?raspunsul lor nici nu e oficial de la minister,putea fi scris de orice salariat de la ei,nu are numar data stampila semnatura de ce am face asa?
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
alexandra24, utilizator
Exista un raspuns oficial dat de Inspectia Muncii .. asa ca modificarile la sporuri se opereaza in registru in cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.
Data de cand incepe sa curga acest termen este data intocmirii statului de plata.

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Sporuri revisal mihaypavel mihaypavel Buna ziua, In cadrul unei societati de productie cu peste 250 angajati se acorda spor de noapte si spor de week-end. Desi nu apar in contractul de munca, ci ... (vezi toată discuția)
Revisal nou - sporuri atenastef atenastef Buna ziua, O intrebare referitor la sporurile care trebuiesc introduse in Revisal 5.0.6. . societatea noastra acorda : - spor de fidelitate, procent in ... (vezi toată discuția)