avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor la salariu

Daca se acorda un spor la salariu, care nu este permanent,
cum se trece in revisalul nou?
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 09:44, 11 Octombrie 2011
Nu se intocmeste act aditional decat in situatia modificarii procentului, in cazul sporurilor care sunt prevazute sub forma procentuala in Codul Muncii. Nu conteaza ce prevede HG 500/2011, intrucat nu poate modifica Codul Muncii. Sporurile pentru ore suplim si de noapte nu pot fi stabilite decat procentual.
In ce priveste introducerea lor in ReviSal, Insp Muncii ar trebui sa vina cu un comunicat oficial, nu sa ne lase pe noi sa facem presupuneri. In cazul in care presupunerile postate pe forum nu sunt corecte, ne vom trezi cu amenzi pt inregistrari eronate.
si cum procedati daca acordati sporuri de noapte le trecem initial la 01.08.2011 si apoi nu modificam cuantumul lor lunar deoarece procentul nu se modifica?la sporul de noapte(25%),ore suplimentare(75%) si spor liber legal(100%) nu merge sa trecem procent din salariu de baza(ar fi valoric peste ce incaseaza) ci valoarea lor din stat.
si daca salariatul are in actul aditional trecute sporurile de care beneficiaza trecute procentual in conformitate cu codul muncii le inregistram in revisal ??
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
alexandra24, utilizator
daca salariul realizat/brut se modifica in stat si acesta se va modifica lunar sau doar sporurile?
Intr-adevar e greu sa modifici lunar ReviSal-ul, introducand cuantumul sporurilor pt ore suplim sau de noapte. De aceea eu cred ca cea mai buna solutie e sa faceti o adresa catre Inspectia Muncii, la Bucuresti, in care sa expuneti situatia. Apoi o puteti posta pe forum. Nu de alta, dar practica ITM-ului e diferita de la un judet la altul, iar cu acel document aveti o dovada, semnata de d-l Insp gen de stat Dantes Bratu, pe care o puteti arata oricarui inspector in cazul unui control.
eu am trimis un e-mail cu solicitarea precizarilor in privinta sporurilor in nume personal nu in numele firmei si nu am primit nimic pana acum,la itm de aici mi s-a spus ca da se vor modifica lunar asadar am optat pt aceasta modalitate avand in vedere si raspunsul dat de minister dnei IuliaC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Sporuri revisal mihaypavel mihaypavel Buna ziua, In cadrul unei societati de productie cu peste 250 angajati se acorda spor de noapte si spor de week-end. Desi nu apar in contractul de munca, ci ... (vezi toată discuția)
Revisal nou - sporuri atenastef atenastef Buna ziua, O intrebare referitor la sporurile care trebuiesc introduse in Revisal 5.0.6. . societatea noastra acorda : - spor de fidelitate, procent in ... (vezi toată discuția)