avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor la salariu

Daca se acorda un spor la salariu, care nu este permanent,
cum se trece in revisalul nou?
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 09:44, 11 Octombrie 2011
si daca eu am trecut in revisal doar sporurile fixe si acum vreau sa le trec pe toate(spor noapte,ore suplimentare si cel pt munca prestata in zilele de sarbatoare legala)cum procedez ,fac corectie pt a le trece pe cele initiale(01.08.2011) si apoi eu am calculat pt luna august 19 zile din data de 14.09. data cand incaseaza lichidarea pe august=stat plata urmand ca pana pe 10.10 sa trimit sporurile pe august dar aici intru pe modificare si trec data de 14.09 ca data consemnare?
freeelis a scris:

Exista un raspuns oficial dat de Inspectia Muncii .. asa ca modificarile la sporuri se opereaza in registru in cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.
Data de cand incepe sa curga acest termen este data intocmirii statului de plata.


Care va fi data de la care se aplica sporul? De exemplu eu pe 15 octombrie primesc statul de plata pentru luna septembrie - deci la data de 15 octombrie stiu sporul pentru luna septembrie.
Data de la care se aplica acest spor este de 1 septembrie, nu? Pentru ca este aplicat la salariu realizat in luna septembrie.
In cazul acesta nu ma incadrez in termenul de 20 de zile de la care se aplica modificarea sporului, nu?
Dvs spuneti ca se ia in considerare data intocmirii statului de plata, ceea ce ar insemna ca as mai avea inca 20 de zile de la data de 15 octombrie, ca sa modific sporul pentru septembrie?
Aveti vreun mesaj oficial care spune ca se ia in considerare data intocmirii statului de plata?

@ Patience
Termenul incepe sa curga de la data constituirii drepturilor salariale (intocmirea statelor de plata a salariilor).
freeelis a scris:

@ Patience
Termenul incepe sa curga de la data constituirii drepturilor salariale (intocmirea statelor de plata a salariilor).


inteleg si sunt de acord. Multumesc
In exemplu dat, In Revisal, cand modificam sporul pentru luna septembrie, la "Data la care produce efecte" trecem data de 1 septembrie? Eu asa ma gandesc pentru ca este vorba de sporul lunii septembrie, valabil pentru salariul realizat intre 1 si 30 septembrie. Gandesc gresit?

Multumesc inca odata.
corect
mai ales ca daca realizati un raport pentru salariatul in cauza in revisal o sa va apara:
- de la 01 sept la 1 oct o suma.
- de la 1 oct la 1 nov alta suma, etc.

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Sporuri revisal mihaypavel mihaypavel Buna ziua, In cadrul unei societati de productie cu peste 250 angajati se acorda spor de noapte si spor de week-end. Desi nu apar in contractul de munca, ci ... (vezi toată discuția)
Revisal nou - sporuri atenastef atenastef Buna ziua, O intrebare referitor la sporurile care trebuiesc introduse in Revisal 5.0.6. . societatea noastra acorda : - spor de fidelitate, procent in ... (vezi toată discuția)