Buna ziua ,
Am avut un eveniment rutier , care sa soldat cu accident , fara victime ,
eu fiind prins baut la volan , alcolemie in sange 1,25 .
In noaptea cand sa intamplat accidentul am fost gasit de catre un echipaj de politia aproximativ la 200 m de masina , ( era o zona intre sate , nu prea era lumina, si fara semnal ) . in momentul in care m-au preluat echipajele de politie am dat declaratii false , spunand ca nu eu am fost soferul , dar nu mam sustras de la proba cu etilotestul si probele biologice , doar am sustinut ca nu eu sunt soferul . A doua zii dimineata mam prezentat la sectia de politia mi-am recunoscut vinovatia , + am sustinut ca am declarat informatii necoerente , deaorece am fost sub influenta bauturilor alcolice si eram sucat dupa urma accidentului . Nu stiu sigur daca mi-a fost luat in seama declaratia, dar am semnato si politistul in cauza a spus ca este ok .
Am ales sa rezolv situatia pe cale amiabila cu procurorul , ( tot la insistentele politistului ) , sperand ca scap cu o amenda penala si cu suspendarea permisului. Evident nu a fost asa , daca eram de acord cu el pedeapsa era in jur de 2 ani cu suspendare . Asa ca am ales sa fiu trimis in judecata .
Nu stiu cate capete de acuzare am .
1. intrebarea este : daca as fi acuzat pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcolice , distrugere , parasirea de la locul accidentului si fals in declaratii . ( nu stiu dar presupun ca asta sa-r putea sa imi puna maxim ) ,
am sanse sa primesc o pedeapsa cu executare ? - avand in vedere ca am cazier curat si nu am avut evenimente penale pana acum .
2. intrebarea : pe langa puscaria cu suspendare am auzit ca se da o perioada de proba ,mai exact ce inseamna aceea perioada .
3. Munca in folosul comunitatii se pot platii orele , sau trebuie sa le faci neaparat , si daca ai posibilitatea sa alegi primarie , biserica, + alte institutii ale statului ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
busubogdan , utilizator
09:45, 1 Iulie 2016