avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stabilire vechime in functie de plata cu ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stabilire vechime in functie de plata cu ora

Buna ziua,
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu privire la stabilirea vechimii in munca pentru un salariat bugetar contractual care a desfasurat activitate de cadru didactic asociat in cadrul unei universitati.
Acesta a prezentat o adeverinta de la universitatea la care a activat in care sunt enumerate lunile in care a desfasurat activitate incepand cu anul 2008 pana in anul 2013.
In dreptul fiecarei luni enumerata sunt trecute un numar de ore ( banuiesc) pentru ca nu folosesc sintagma ora ci este pus un A ( aplicatii) si la observatii plata cu ora. In adeverinta se mai mentioneaza si ca "pentru activitatile desfasurate pe baza de decizie in regim plata cu ora s-au retinut si virat contributiile de asigurari sociale"
Mentionez ca in carnetul de munca nu este trecuta aceasta perioada de activitate 2008 - 2013. Persoana mi-a spus ca nu a avut contract individual de munca incheiat.
Cum se stabileste vechimea in munca, avand in vedere cele mentionate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 18 Mai 2016
Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Astfel, activitatea desfasurata in lipsa unui contract individual de munca nu poate constitui vechime in munca, exceptie facand situatiile mentionate in legi le speciale.
Buna seara,
Actionati angajatorul in instanta. In invatamant exista modalitatea de "plata cu ora" ca forma de salarizare. Ar fi trebuit sa va intocmeasca CIM.
Nu este vorba despre mine, ci despre un salariat care a prezentat la angajare adeverinta descrisa mai sus.
A fost cadru didactic asociat la o universitate de stat in perioada 2008 - 2013, care i-a eliberat o adeverinta in care au mentionat ca a desfasurat activitate la plata cu ora si ca au retinut si virat contributii de asigurari sociale.
Daca nu avut incheiat CIM, cum au virat asigurari sociale?
Buna dimineata,
Faptul ca unitatile de invatamant nu incheie CIM in forma scrisa este un "sport national". Intrucat exista diviziunea muncii sarcinile au fost impartite iar cel care trebuia sa intocmeasca CIM nu si le-a indeplinit.
Am intalnit numeroase situatii de acest fel in cazul salarizarii prin "plata cu ora". Ar trebui sa discutati cu respectiva universitate pentru ca un document exista sigur, chiar daca nu este CIM.
Multumesc de sfat. Eu sunt un simplu salariat pus intr-o situatie ingrata. Cu cei de la universitate nu pot discuta deoarece nu eu sunt persoana in cauza. Eu gestionez resursa umana si nu stiu ce sa fac cu aceasta adeverinta. O sa-i comunic salaratului care a prezentat-o sa solicite universitatii la care a desfasurat activitatea explicatii mai detaliate cu privire modul in care a fost salariatul universitatii.

Alte discuții în legătură

Plata cu ora cadru didactic asociat monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la stabilirea vechimii in munca pentru un salariat bugetar contractual care a desfasurat activitate de cadru ... (vezi toată discuția)
Tinerele cadre didactice asociate in universitatile din ro - munca la negru?! ce spune anaf-ul? Anne Maria Anne Maria Stimată echipă și stimați cititori, Am următoarea întrebare: Tânărul cadrul didactic asociat la plata cu ora, care prestează servicii în baza ... (vezi toată discuția)
Se cumpara vechime in munca. se poate cumpara vechime in specialitate? ... ion + ion + Se cumpara vechime in munca. Se poate cumpara vechime in specialitate? Legea noua a pensiilor va permite recalcularea pensiilor si cu sumele incasate de ... (vezi toată discuția)