buna,as dori va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri>am 2 copii minori si am bagat divort,dar fara a-mi lua un avocat,pt ca nu imi permit financiar.Am depus cererea la 1martie anul acesta,si acum am primit intampinarea sotului prin care cere sa stea cu fetele 3zile pe saptamana.acesta este nevazator gr2,si nu a avut nicicand grija de ele,dar vrea fetele doar ca sa ma enerveze...ce pot face?Cum sa procedez?Pot castiga procesul fara un avocat?va multumesc anticipat!
Ancuţa, acum va trebui să trimiteţi la judecătorie "Răspuns la întâmpinare".
În acest răspuns, va trebui să accentuaţi:
1. domnul nu s-a ocupat niciodată de fete, a fost dezinteresat de îngrijirea lor
2.domnul iubeşte băutura, fetelor le este frică de el că vine acasă beat şi face scandal - aici vă trebuie măcar 2 martori care au fost de faţă când a venit acasă băut sau au auzit scandalul făcut de el (vecini) Poate a condus maşina beat şi i s-a luat carnetul sau a fost la dezalcoolizare - vedeţi dacă puteţi demonstra asemenea antecedente - alcoolismul este cea mai convingătoare probă pentru a nu fi lăsate fetele la el în absenţa Dvs. - fetiţa de 10 ani va fi audiată, şi ea poate descrie ce se întâmplă în casă şi ce simte faţă de tatăl său
Faptul că e nevăzător se poate aminti, dar nu puneţi accent pe asta, fiindcă e discriminare.Sunt cupluri nevăzătoare care au copii şi şi-i cresc!
Din experienta mea de avocat, este dificilsa subliniati elementele obiective de care are nevoie o instanta, cand sunteti implicata in situatie. De aceea e nevoie de avocat. Ca nici avocatul nu isi trateaza singur problemele juridice grave, cum si medicul e operat de alt medic.
Parerea mea, daca atatd e agresiva e intampinarea raportat la situatia reala, incercati sa obtineti macar o redactare a raspunsului de la un avocat.