avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda parcare 1500 lei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda parcare 1500 lei

Zilele trecute am luat o amenda in vazoare de 1500 lei. Am parcat in sectorul 2, Bucuresti unde era chiar si un semn albastru care indica ca este PARCARE si surpriza...era loc platit dar nu avea nici un fel de inscriptie vizibila pe asfalt, doar o placuta mica pitita intr-un boschet lateral care nu se vede cum trebuie,mai ales noaptea!

Dupa ce am facut si eu poze cu locul respectiv voi face contestatie si INTREBAREA ESTE URMATOAREA: a castigat cineva un proces asemanator in Bucuresti sau imi pierd vremea degeaba?
Cel mai recent răspuns: andreimineru , utilizator 14:45, 8 Iunie 2016
Daca fugi maine cu banii si plătești ai pierdut 750 in 48 lei - dacă faci plângere la PV mai cheltuiești 20 taxa de timbru. In cazul in care pierzi platesti in 48 ore tot 750 lei. nu ai ce pierde.
Procesul durează 1-2 luni. Macar pregătești banii si plătești peste o luna/doua 750 lei.
Daca nu ești din Buc poți sa trimiți plângerea si prin posta la Judecătoria Sector 2.
@terentetalharu care este temeiul legal pe care va bazati cand spuneti ca dupa pronuntarea instantei se achita tot 1/2 din cuantumul amenzii?

Va spun ca se achita la valoarea totala.
Posibilitatea era urmatoarea, cu toate ca acum este tardiv: se achita 1/2 si se contesta in instanta; in eventualitatea in care se admite contestatia, se recupereaza suma platita.
Aveți dreptate, am greșit când am spus ca se achita 1/2.

#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
terentetalharu, utilizator
Am contestat amenda. Si da, daca pierd voi plati 750 lei in 48 de ore de la verdictul pe care mi-l da instanta. Din ce am inteles am sanse mari sa castig. O sa revin cu delatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie cu numele contravenientului completat gresit ContSters218222 ContSters218222 Buna.. Aseara mi-a fost luat carnetul pentru alcol, dar mi-a gresit numele de familie.. A uitat o litera din numele de familie.. In rest toata amenda e ... (vezi toată discuția)
Amenda julien_slbz julien_slbz primesc o amenda ( destul de mare ) cu posibilitatea ( privilegiul ) de a achita jumatate in 48 de ore...termen de contestatie am 15 zile...nu achit in 48 de ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)