avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire din pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire din pensie militara

Buna seara ! As dori sa stiu daca dintr-o pensie miltara se pot face retineri (de ex de la Primarie ,sau un executor judecatoresc) ,fara acordul Departamentului Pensii Militare . Stiam ca popririle ar trebui sa treaca prin acest departament ,dar nu stiu sigur daca este asa si conform carei legi.
A doua intrebare este daca mai sunt valabile aceste dobanzi colosale pe care le adauga cei de la telefonie mobila (Orange ,Vodafone etc ) pentru un abonament neplatit la timp ,respectiv de mai mult de trei ani . Se plateste doar suma initiala sau si sumele pe care le adauga ei ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: luca2012 , utilizator 18:20, 19 Mai 2016
Raspunsul la prima intrebare este da. Se pot face retineri, pensiile nefiind exceptate de la urmarirea silita.

Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
Multumesc pentru raspuns . Era vorba de pensiile militare care (stiam )ca au un alt regim . Si ma interesa legea respectiva.
La a doua intrebare astept raspuns ,daca se poate de la cineva,multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce venituri nu pot fi executate silit tom20034 tom20034 Am inteles ca exista o lege care interzice executarea silita a unor categorii de venituri. Care sunt acelea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cand se infiinteaza poprirea? Osealex Osealex Buna ziua, Poprire se infiinteaza imediat sau la 3 luni de la primire? Art. 780 din NCPC (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire: a) sumele ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sc salarii angajati de anaf caef caef Bună seara. Anaf a popritrecut conturile societății unde lucrez și de 6 luni nu am încasat salariile. Este ceva normal ? Ce se poate face sa ne luam ... (vezi toată discuția)