avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se face executarea silita pentru pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere

Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in cuantum de 130 lei. am incercat intai pe parte penala, plangere penala la Parchet, ajunsese pana la instanta penala, dar sistemul din Romania este insultator cu dreptul minorilor si vad ca este partinitor cu inculpatii si debitorii, nu l_a trimis in judecata pe parinte, fara nici un temei legal, fara sa fie anchetat, cercetat penal, fara sa se dovedeasca ce salariu are parintele, de cand lucreaza, vad ca l_a crezut pe el pe cuvant in camera preliminara!!.. asa ca am vazut ca pe penala este un sistem defectuos, m_am adresat unui executor jud. hotararea inca este executorie, adica are 2 ani de la data pronuntarii. Vreau sa stiu cum se face executarea silita a parintelui minorului, atata timp cat acesta refuza sa plateasca, cu rea_credinta? Va trebui sa fie si el de acord sa i se retina din salariu, sau va fi trimisa hotararea la financiar la locul sau de munca si i se va pune proprire pe salariu? Are dreptul sa se opuna debitorul, atata timp cat a fost obligat printr_o hotare judecatoreasca sa plateasca intretinere minorului suma pe minimul pe economie de acum 2 ani, de 130 lei? Va multumesc! Cu respect!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Alexandradragobete, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:21, 19 Mai 2016
Multumesc tuturor care mi_ati raspuns binevoitor! Cred ca este angajat cu carte de munca, deoarece a declarat ca are un salariu de 750 lei. plus ca asa mi_a spus si un cunoscut de al sau, eu afland ca lucreaza de la acest barbat. Apoi m_am interesat la primaria de unde primea inainte ajutor social, iar asistenta sociala mi_a confirmat ca nu mai ia ajutor social din martie 2015, deoarece tatal minorului s_a angajat. O zi buna tuturor!
Momentan nu stiu ce s_a mai intamplat cu dosarul. Pe net scrie la dosarul meu ca instanta admite actiunea Parchetului si Ordonanta domnului Prim_Procuror, iar mai jos scrie tip solutie incheiere dezinvestire? Adica nu l_a trimis in judecata si dosarul s_a intors inapoi la Parchet. Multumesc!
La Parchet doamna, acolo intreb, ce s-a mai intamplat ? Ati fost , ati intrebat in ce faza mai e cu cercetarea ?
Nu am fost, pentru ca nu am fost citata de nimeni si nu am pe cine sa intreb? Daca m_as duce nechemata, credeti ca m_ar baga cineva in seama, sa imi dea vreo explicatie?.. Nu cred, sunt o persoana insignifianta si nu am nici putere financiara, avocat, etc..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu mergeti nechemata, daca nu sunati, nu veti obtine nimic niciodata. Nu e vorba atat de sistem, o fi si asta, dar daca nici noi nu luptam pentru drepturile noastre, sa nu ne asteptam de la altii sa o faca. Macar putin, acolo, un telefon la 3 luni, o vizita la 6... nu bani si influenta.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor neachitata de 2 ani. plangere la ordonanta parchetului admisa. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie minor intretinere majorare ady_adriana ady_adriana Buna tuturor. am un copil de 8 ani, elev acum in clasa a 3/a. fostul sot a ramas fara servici de 1 an jumate, si ma chinui cu el pe la politie, parchet, ... (vezi toată discuția)