Exercitați și autoritatea părintească în comun, sau este exclusivă părintelui rezident?
Prin autoritate părintească comună aveți dreptul la legături personale respectând buna credință și fără încuviințarea instanței, dacă rezidentul este interesat de interesul superior al copilului.
Dacă nu există înțelegere amiabilă, pregătiți urmatoarele înscrisuri:
1. copie certificat naștere minor.
2. copie buletinul dumneavoastră.
3. copie ultima hotărâre judecătorească divorț/autoritate părintească/pensie pentru minor.
eu am cerut instantei sa stabileasca un program de vizitare minor si am primit de la judecatorie o adresa in care mi se cere sa prezint inscrisuri doveditoare....!?????:-/
omul intreaba ce inscrisuri doveditoare sa depuna. Sunt de parere ca ati putea sa depuneti o dovada de la scoala de exemplu, ori de la institutiile unde copilul desfasoara activitati extrascolare, din care sa rezulte ca intr-un anumit orar copilul dvs. este ocupat cu scoala si nu poate primi vizita parintelui sau. Ori sunt copii care iau meditatii, deci in acel orar nu poate sa primeasca si vizita parintelui. Sau sunt copii care urmeaza un tratament iar la anumite ore sau intervale de timp sunt nevoiti a se interna in spital, etc. De asemenea ati putea da mai intai la pace cu celalalt parinte cu privire la orele si perioada de vizita pentru ca in instanta sa nu fie necesar sa negociati. astea se fac in functie de nevoile copilului.