avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscrisuri doveditoare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscrisuri doveditoare

Buna seara! Ce inscrisuri doveditoare pot prezenta la un proces de stabilire program vizitare minor???:O
Exercitați și autoritatea părintească în comun, sau este exclusivă părintelui rezident?
Prin autoritate părintească comună aveți dreptul la legături personale respectând buna credință și fără încuviințarea instanței, dacă rezidentul este interesat de interesul superior al copilului.
Dacă nu există înțelegere amiabilă, pregătiți urmatoarele înscrisuri:
1. copie certificat naștere minor.
2. copie buletinul dumneavoastră.
3. copie ultima hotărâre judecătorească divorț/autoritate părintească/pensie pentru minor.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
Dapix, utilizator
Depinde ce doriti sa dovediti...
eu am cerut instantei sa stabileasca un program de vizitare minor si am primit de la judecatorie o adresa in care mi se cere sa prezint inscrisuri doveditoare....!?????:-/
Dacă nu depuneți înscrisurile doveditoare în termenul acordat, vă respinge cererea.
omul intreaba ce inscrisuri doveditoare sa depuna. Sunt de parere ca ati putea sa depuneti o dovada de la scoala de exemplu, ori de la institutiile unde copilul desfasoara activitati extrascolare, din care sa rezulte ca intr-un anumit orar copilul dvs. este ocupat cu scoala si nu poate primi vizita parintelui sau. Ori sunt copii care iau meditatii, deci in acel orar nu poate sa primeasca si vizita parintelui. Sau sunt copii care urmeaza un tratament iar la anumite ore sau intervale de timp sunt nevoiti a se interna in spital, etc. De asemenea ati putea da mai intai la pace cu celalalt parinte cu privire la orele si perioada de vizita pentru ca in instanta sa nu fie necesar sa negociati. astea se fac in functie de nevoile copilului.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua ,sunt divortata ,am un dosar pe rol pt. stabilire domiciliu minor la tata ,am avut primul termen iar instanta mi a cerut copie dupa actiune ,proba ... (vezi toată discuția)
Divort - custodie- cui ramane copilul minor de 1 an & 3 luni Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Doresc sa pun capat casatoriei de 3 ani (relatiei de 15 ani) din care a rezultat un copil in varsta de 1 an&3 luni. Eu: am intretinut familia ... (vezi toată discuția)
Are fiica mea custodie totala asupra copiilor? valentina-petronela valentina-petronela in caz ca ar vrea sa ii ia in strainatate la ea ii trebuie semnatura tatalui? am vazut un articol de cod civil in hotarare 397 cc unde scrieca ,avand in vedere ... (vezi toată discuția)