avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... terenuri in zone necooperativizate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

terenuri in zone necooperativizate

parintii mei au avut terenuri in Tismana, jud. Gorj, zonă ce a fost necooperativizata.Eu sunt plecata demult din acea zona. Parintii au decedat si mai am inca 3 frati. Ei folosesc o parte din terenuri. Pana la acest moment nu s-a dezbatut succesiunea. Eu nu stiu ce terenuri au avut parintii mei. Ceilalti frati si nepoti se folosesc de terenuri, iar eu nu am beneficiat de nimic. Eu nu mai am nimic acolo. Rugamintea ar fi sa ma invatati care sunt pasii de urmat pentru a descoperii ce terenuri au avut parintii mei, unde sau unde ma pot adresa, la ce institutie (in afara de Primaria Tismana, unde am fost si nu am primit nici un raspuns lamuritor, doarece una din nepoate are mari influente asupra personalului din Primarie). Spuneţi-mi, va rog, care ar fi pasii de urmat, ce act normativ reglementeaza terenurile din zonele necooperativizate, pt ca nu stiu cui sa ma mai adresez.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:38, 13 August 2009
Legislatia vizeaza suprafetele de teren cooperativizate ... sau preluate de stat cu orice titlu.
Suprafetele de teren care nu au acest regim sunt guvernate de legislatia comuna.
Nu aveti decat solutia de a solicita dezbaterea sucesiunii si partajul bunurilor comune ramase de pe urma parintilor dvs.
Sigur ca aveti o problema daca nu stiti din ce e compusa masa partajabila, insa intr-un fel sau altul trebuie sa o identificati. Daca spuneti ca cei doi frati ocupa suprafetele de teren ale parintilor dvs. introduceti in masa partajabila aceste suprafete de teren. Sigur e bine sa identificati aceste terenuri cat se poate de exact. Eventual angajati un cadastrist care sa faca acest lucru.
E posibil ca suprafetele de teren sa fie dobandite de ei ulterior acestui moment .... (adica momentului decesului parintilor) .... insa nu trebuie sa va faceti probleme pentru ca e interesul lor sa scoata terenul din masa partajabila. Dezavantajul dvs. ar putea fi legat de plata taxelor de timbru.
E bine sa faceti la primarie o cerere scrisa cu solicitarea dvs. vis a vis de suprafetele de teren detinute de parintii dvs. .
MAcar pentru a putea face dovada demersurilor pe care le-ati facut in acest sens.


Aţi făcut acte de acceptare în succesiunile după părinţii dumneavoastră? Dacă nu, şi dacă termenele de prescripţie pentru dreptul de opţiune succesorală (6 luni de la deces) s-au împlinit, orice demersuri sunt de prisos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stancuta41 stancuta41 Buna ziua!Cu deosebit respect , va solicit ajutorul in urmatoarea problema: -Exista un titlu de proprietate emis in anul 1995, prin care ... (vezi toată discuția)