avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... compensare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

compensare

Buna ziua!
este legal ca,intr-un proces de partaj sa se faca compensarea cheltuielilor de judecata,atat timp cat paratul a beneficiat de scutirea de la taxa de timbru conf ordonantei din motive financiare?
se poate face recurs avand acest lucru ca motiv?
-recursul se plateste? cam care ar fi valoarea acestuia?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:54, 19 Mai 2016
Instanța a hotărât corect, a compensat cheltuielile într-un proces unde nimeni nu a pierdut și nimeni nu a câștigat. Ambele părți au căzut în pretenții în acest caz și fiecare cu cheltuielile lui. Dacă a fost scutit, a beneficiat de un drept legal prin faptul ca s-a încadrat într-o grilă de persoane vulnerabile social.
ok,compensarea cheltuielilor a fost ceuta de unul dintre avocatii partilor;
daca nu se cerea acest lucru judecatorul mai dispunea aceasta compensare?
Partajul are beneficii reciproce pentru ambele părți, și din acest principiu practica instantelor de judecată este în sensul de a compensa cheltuielile de judecată, părțile suportând cheltuielile de judecată proporțional cu cota parte.

Scutirea de taxă echivalează cu plata acesteia, iar dacă s-a încadrat în acest drept de scutire taxă de timbru, se consideră ca și cum ar fi plătit respectiva taxă de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare cheltuieli velu58 velu58 Buna ziua! este legal ca,intr-un proces de partaj sa se faca compensarea cheltuielilor de judecata,atat timp cat paratul a beneficiat de scutirea de la taxa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata in urma unui proces partaj judiciar roma12 roma12 va rog sa-mi spuneti cine va plati cheltuielile de judecata in urma unui proces de partaj voluntar? (vezi toată discuția)
Compensarea cheltuielilor de judecata reciproce ioanandrei ioanandrei Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am ... (vezi toată discuția)