avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare auto

Buna ziua,
Am cumparat de curand o masina pe persoana juridica. Vanzatorul mi-a spus verbal ca taxa auto este platita. Acelasi lucru era scris si in anuntul de pe olx. Cand am solicitat de la Anaf dovada necesara pentru inmatriculare, mi s-a spus ca taxa a fost recuperata in 2013. Taxa costa 1800 euro. As vrea sa stiu daca pot introduce o actiune in instanta pentru anularea contractului de vanzare-cumparare. Este clar ca vanzatorul a fost de rea-credinta si a ascuns in mod intentionat acest aspect. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
cristisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: stoicavasile , utilizator 20:18, 20 Mai 2016
Daca detineti probe prin care sa dovediti ca vanzatorul a prezentat intentionat o situatie neconforma cu realitatea,puteti sa il actionati in instanta pentru recuperare c/v vehicul
In afara de ce mi-a spus verbal, mai am anuntul de pe olx in care scrie "taxa de prima inmatriculare platita (dovada ANAF)". Pe langa asta, am mai gasit si vicii, dar nu stiu daca se considera ascunse. Este vorba de o centura de siguranta blocata, foarte probabil in urma unui accident.
E discutabil si riscant. Pe de o parte, taxa a fost platita, nicio minciuna aici. pe de alta parte, practica vanzarilor second ne spune ca o astfel de mentiune inseamna nerecuperarea ei, asadar, se poate incerca a se dovedi ca vanzatprul a mentionat un fapt adevarat pe sait pentru a induce ideea unei false reprezentari in mintea cumparatorului. Inclusiv buna-credinta aia cu chitanta de la ANAF...
Depinde si de pretul de vanzare, insa incercati ceva pe inselaciune...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce tampenie in lege sa se ceara la inmatriculare adeverinta anaf pe numele cumparatorului.Legi facute pentru hoti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu mario57 mario57 Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)
Inselat la cumpararea unei masini s_h dody1 dody1 In 19/01/2016,am cumparat o masina SH la care am fost asigurati verbal ca taxa de mediu e platita si nerecuperata precum a fost si pulicata in anunt de ... (vezi toată discuția)
Taxa mediu traian_iulian traian_iulian Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3). Masina a fost inmatriculata in Romania pentru ... (vezi toată discuția)