Buna ziua.Sunt in toiul unei executari silite.Am incheiat cu debitorul 3 contracte ,din care 2 inprumut cu garantie imobiliare si unul de cesiune cranta cu gaj pe partile sociale ale unei societati la care am fost actionar.Nu a platit la termenul prevazut , contractele au fost investite cu titlu executoriu.Pe parcursul executarii am facut cu el un angajament de plata , prin care se obliga sa plateasca intr-o abumita perioada datoria.Angajamentul a prevazut toata datoria , respectiv imprumutul cu garantie si cesiunea de creanta.Trebuia sa plateasca in 8 rate restul datoriei.In caz de neplata la termen , v a pierde prima rata achitata.Din 8 rate a platit 3 , in baza angajamentului.Debitorul ar mai avea de platit 5 rate , plus prima rata pentru ca nu a respectat angajamentul.Angajamentul nu l am autentificat la notar.Cum includ in cadrul executarii si rata pe care a pierdut o pentru ca nu si arespectat angajamentul.
In principiu, un angajament de plata fara sa fie incheiat in fata notarului, pentru a fi pus in executare, trebuie transformat in titlu executoriu prin procedura ordonantei de plata.