avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită angajament de plata
Discuție deschisă în Executare silită

angajament de plata

Buna ziua.Sunt in toiul unei executari silite.Am incheiat cu debitorul 3 contracte ,din care 2 inprumut cu garantie imobiliare si unul de cesiune cranta cu gaj pe partile sociale ale unei societati la care am fost actionar.Nu a platit la termenul prevazut , contractele au fost investite cu titlu executoriu.Pe parcursul executarii am facut cu el un angajament de plata , prin care se obliga sa plateasca intr-o abumita perioada datoria.Angajamentul a prevazut toata datoria , respectiv imprumutul cu garantie si cesiunea de creanta.Trebuia sa plateasca in 8 rate restul datoriei.In caz de neplata la termen , v a pierde prima rata achitata.Din 8 rate a platit 3 , in baza angajamentului.Debitorul ar mai avea de platit 5 rate , plus prima rata pentru ca nu a respectat angajamentul.Angajamentul nu l am autentificat la notar.Cum includ in cadrul executarii si rata pe care a pierdut o pentru ca nu si arespectat angajamentul.
Cel mai recent răspuns: Razvan Marcu , Consilier juridic 21:02, 19 Mai 2016
In principiu, un angajament de plata fara sa fie incheiat in fata notarului, pentru a fi pus in executare, trebuie transformat in titlu executoriu prin procedura ordonantei de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta in scop de garantie sau grm pe incasari ? Morgan le Fay Morgan le Fay speta este urmatoarea: SC A ii da un imprumut lui SC B (nici una nu este banca); in contractul de imprumut se prevede ca, pentru a garanta restituirea ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar neonorat zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, In data de 23.01.2009 am incheiat un contract de imprumut (cu legalizare de semnatura) cu o persoana fizica, pentru suma de 2500 euro, cu ... (vezi toată discuția)
Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, astfel ... Cristi_R Cristi_R Cum aș putea proteja un împrumut către un cunoscut, astfel încât să fiu sigur că recuperez banii? Mulțumesc (vezi toată discuția)