avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de mandat, vechime in munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de mandat, vechime in munca ?

Buna ziua !
In cazul unei persoane care detine o functie de conducere in cadrul unei societati pe actiuni si care are CIM suspendat in baza unui contract de mandat , doresc sa stiu daca perioada respectiva reprezinta vechime in munca pentru stabilirea pensiei (pensie anticipata ).

Contributiile sociale se platesc, conform legii , ma intereseaza daca anii respectivi sunt considerati vechime in munca .

Din acest punct de vedere, al vechimii , care e diferenta dintre cele doua tipuri de contracte ( individual de munca si de mandat ) ?

Multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 19 Mai 2016
Conform art.16 (4) C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Cititi si acest articol:
Contractul de mandat: In ce situatii se incheie si cu ce este diferit de CIM?
www.avocatnet.ro/content/art...
Daca au fost platite contributiile la pensie perioada cat a avut contract de mandat este stagiu de cotizare la pensie si nu este diferit de orice alt stagiu de cotizare.
mary2015 a scris:

Buna ziua !
In cazul unei persoane care detine o functie de conducere in cadrul unei societati pe actiuni si care are CIM suspendat in baza unui contract de mandat , doresc sa stiu daca perioada respectiva reprezinta vechime in munca pentru stabilirea pensiei (pensie anticipata ).

.....

Nu reprezinta vechime in munca, perioada desfasurata in baza unui contract de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat- vechime in munca laura-jurist laura-jurist Buna ziua Activitatea prestata in baza unui Contract de mandat reprezinta vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie? Multumesc (vezi toată discuția)
Contractul de mandat Nicalai Nicalai Ce presupune incheierea acestui tip de contract ? Durata , conditiile precum si drepturile si obligatiile ce deriva din acest contract precum si platile ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, conform cim pe care l-am semnat, incadrarea este de sef serviciu marketing, de profesie sunt economist, iar faptul ca am studii superioare a fost ... (vezi toată discuția)