avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere executare silita

Executare silita Groupama asigurari

Buna ziua In 2008 am luat un credit cu buletinul la care am platit 1 an si cateva luni dupa care nu am mai reusit sa-l achit la timp. In 2012 am primit executare la acel credit. Solutia pe scurt: Admite cererea. Incuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de contract de credit nr. ...... din 2008 impotriva debitorului ------. Irevocabilă. Pronunţată in şedinţă publică. In 2012 sa pus poprire pe salariu pana in februarie 2014 dupa care am schimbat locul de munca si nu am mai primit nimic pana acum. Creditorul este Groupama asigurari. Intrebarea mea este: Daca sa zicem ca trec 3 ani si nu ma mai cauta executorul exista vre-o sansa sa scap? O sa se mai emita alta executare silita? Exista vreo sansa sa scap definitiv sau pun mana sa strang bani sa-l achit in 20 30 ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samii , utilizator 09:51, 24 Octombrie 2018
Termenul de prescripţie a dreptului la acţiune al creditorului împotriva debitorului care nu şi-a achitat datoria la scadenţă este de trei ani. În acelaşi timp, termenul respectiv de trei ani este prevăzut de lege şi pentru prescripţia dreptului de a cere executarea silită a titlurilor executorii - hotărâri judecătoreşti, contracte autentice etc. - obţinute împotriva debitorului rău-platnic.În același timp, întreruperea şterge prescripţia începută înainte de a se fi ivit împrejurarea care a întrerupt-o iar, după întrerupere, începe să curgă o nouă prescripţie. Adica in cazul tau din martie 2014 ( in feb am inteles ca ai avut poprire si atunci calculezi de la urmatoarea data cand ar fi trebuit sa ai)...ceea ce inseamna ca daca nu se va mai incepe nici o actiune de executare pana in aprilie 2017 datoria s a prescris..
Buna ziua , de curând am hotărât să plătesc o datorie mai veche unei bănci ,unei firme de recuperări .Ultima înștiințare primită de la firma de recuperări a fost pe data de 04.2017 că voi fi executat silit ,,.Executarea nu a avut loc .Am încheiat un acord de plată și am primit și o mică reducere dar pe acord scrie :Creanță totala este certă lichidă și exigibilă la data prezentului acord.Astfel, debitorul renunță la termenul de prescripție împlinit. As vrea sa știu ce înseamnă exact ultima frază ? Știu că o prescripție se poate face doar după 3 ani in care nu sa mai primit sesizări sau ordine de executare silita .Sa se fi prescris mai devreme și am dezgropat morți ?
Vă mulțumesc pentru un eventual răspuns Samii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita groupama asigurari degetel1 degetel1 Buna ziua In 2008 am luat un credit cu buletinul la care am platit 1 an si cateva luni dupa care nu am mai reusit sa-l achit la timp. In 2012 am primit ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - prescriere datorie din 2008 ClaudiaClaudiamirela@gmail.com ClaudiaClaudiamirela@gmail.com am făcut un credit în 2008! 2300euro.!am plătit o perioada. Am avut oprire timp de 2 ani..cam 100 mai. ..mi am schimbat serviciul și după un an iar mi s a ... (vezi toată discuția)