avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loctiitor sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loctiitor sef

In cazul in care seful de laborator,care este pensionat dar reangajat, pleaca de tot, sarcinile ii vor fi preluate automat de catre loctiitorul sef (numit loctiitor prin decizie), fara ca acesta sa poata avea pretentii salariale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 19 Mai 2016
In decizie , nu se prevede nimic cu privire la drepturile salariale?
Decizia este pentru numirea in functia de loctiitor sef, cu o mica marire de salariu (mult sub cel al sefului). Intrebarea era daca, atunci cand va pleca seful (pensionar de altfel, dar reangajat cu contract 3 luni), va prelua automat loctiitorul totul, ramanand pe salariul de loctiitor? Asta in cazul in care nu se da alta decizie cu numirea expresa.
Daca vorbim despre sectorul bugetar, atunci :
- fie se va organiza concurs pentru ocuparea acelui post

- fie se va numi numir temporar o persoana angajata care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an , cu posibilitatea de prelungire cu maximum 6 luni. În aceasta perioada, persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatia de conducere a persoanei pe care o inlocuiesc, ea fiind in cm? Telita Telita Situatie in sistemul bugetar: Sunt personal contractual in sistemul bugetar - responsabil de analiza. Seful meu - personal contractual- este in concediu ... (vezi toată discuția)
Ocupare functie interimar ileanabogdaneci ileanabogdaneci Buna ziua, as dori sa aflu cat timp o persoana poate ocupa functia de sef de birou interimar? In afara de faptul ca pana la ocuparea postului prin concurs, ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale jenicaprod jenicaprod Daca seful de serviciu este plecat pt. o perioada mai indelungata, iar eu am fost numit prin dispozitia scrisa a sefului, beneficiez de aceleasi drepturi ca si ... (vezi toată discuția)