avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... site de socializare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

site de socializare

Buna Seara,

O prietena a participat la o petrecere a firmei unde lucreaza. La aceea petrecere a facut show o vedeta. Prietena mea i-a facut fotografii pe care le-a postat pe un site de socializare. Ulterior acestea ajungand in presa.
A fost chemata la conducere si anuntata ca aceea vedeta vrea sa dea firma in judecata.
Ce poate face? Nu i sa interzis sa faca poze la petrecere si nu i sa spus ca nu are voie sa le posteze pe internet.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:18, 22 Mai 2016
Dupa parerea mea un asemenea caz nu are o rezolvare simpla si clara. Asa ca: depinde, nu e sigur nici ca va castiga procesul, nici ca il va pierde. Poate ne dati mai multe detalii ce a motivat vedeta ca ar fi in neregula cu fotografiile.
Le-a preluat un site de presa,vedeta motivand ca le-am folosit. (pozele)
Nu a anuntat nimeni la aceea petrecere ca nu ai voie sa o fotografiezi. Prietena mea pur si simplu le-a postat pe un site de socializare. Atat.
eu cred ca stafful vedetei nu poate da firma la care vedeta a cantat, in judecata. Deoarece nu acea firma a postat pozele pe site-ul de socializare, ci un angajat.
Imi puteti spune parerea dvs va rog?
Nu m-am lamurit de ce a considerat vedeta ca i-ar fi fost incalcate drepturile.
motivatia asta a fost : ca i-au aparut pozele in presa....

Alte discuții în legătură

Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Utilizare fotografii fara acordul persoanei ancadria ancadria Buna, Sa presupunem ca fotografiez o persoana cu acordul acesteia. Daca doresc ulterior sa postez aceasta fotografie pe site-ul meu personal (sunt fotograf ... (vezi toată discuția)
Publicare pe un site de socializare a fotografiei cartii de identitate tarkan tarkan Am intalnit urmatoarea situatie foarte ciudata. O persoana de pe un site de socializare foarte cunoscut, a postat un anunt prin care eram \\"invitati\\" sa ... (vezi toată discuția)