avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucaoiune asupra unui teren cu mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucaoiune asupra unui teren cu mostenitori

O familie X a cumparat o proprietate in anul 1943 de la vanzatorul Y. Proprietatea cumparata reprezenta o casa construita pe jumatate din terenul initial. Cealalta jumatate de teren a ramas in folosinta noului proprietar care a folosit-o ca si cum ar fi fost proprietatea lui, a imprejmuit-o, a platit impozit, etc. Dupa deces a lasat-o mostenire fiului care la randul sau a lasat-o prin testament satiei sale. In prezent sotia o invocat uzucapinea pentru terenul necumparat chemand in judecata primaria. Instanta de fond a admis cererea dar primaria a declarat apel motivand ca nu are calitate procesuala activa deoarece terenul respectiv ar apartine altor mostenitori si nu a fost declarata vacanta. In urma actiunii reclamanta intimata a fost obligata la cheltuieli de judecata in favoarea Primariei. Intrebarea este ce ar trebui sa intreprinda persoana in cauza ca sa poata obtine terenul respectiv pe care il foloseste familia sa de 70 de ani, cum ar putea sa-i gaseasca pe eventualii mostenitori despre care nu stie nimic ? In ce conditii mai poate invoca uzucapinea si cine trebuie sa faca demersuri pentru a se constata ca mostenirea este vacanta?

Alte discuții în legătură

Capacitate procesuală legea 544/2001 gabi7 gabi7 Am formulat o acțiune pe Legea 544/2001 chemând in judecata o unitate administrativ-teritorială (primarie) care refuză să-mi furnizeze informații de ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991 DRaul DRaul Buna ziua, Sunt unicul mostenitor (prin testament) al lui X (decedat) si am fost chemat in judecata de catre Y fratele lui X, alaturi de cele doua comisii ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala activa Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Am cumparat un imobil ,sub denumirea- in actul de vanzare cumparare \"beci\",preluand prin acelasi act si certificatul de urbanism si proiectul ... (vezi toată discuția)