Buna seara,as avea si eu o nelamurire legata de urmatoarea situatie:sunt mamica unei fetite de 1 an si 4 luni,dupa nastere a fost diagnosticata cu malformatie cardiaca, conform patologiei s-a incadrat in grad de handicap grav; la depunerea dosarului pentru concediul de crestere am optat pentru varianta cu 2 ani, afland ca, in cazul ei, conform acelui certificat de handicap, pot prelungi pana la 3 ani concediul, am atasat dosarului si respectivul certificat. C,ertificatul ei a fost reinnoit in luna martie a acestui an;luna aceasta insa am avut surpriza de a nu primi indemnizatia ,au virat doar echivalentul alocatiei copilului motivand, in momentul in care i-am contactat, ca au procedat asa pentru ca nu am depus in termen de 30 de zile de la primirea certificatului de handicap de anul acesta o copie a acestuia, descizia de suspendare a CIM si o adeverinta de prelungire a suspendarii . Este corecta aceasta procedura, fara nici o notificare prealabila? ieri am aflat acest lucru si azi am dus acele acte, m-au intrebat daca nu am primit nici o adresa de la ei la domiciliu (asa cum mi se parea si legal sa faca) si mi-au mentionat ca "drepturile banesti pe luna precedenta le-am pierdut, urmand sa primesc banii din momentul depunerii acelor acte....sa nu mai vorbesc de atitudine, dar sfidarea e deja a doua natura a omului in tara noastra . Spuneti-mi, va rog , daca asa se procedeaza in mod normal, poate nu stiu eu :sorry: ...
Multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi citi mesajul.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
14:12, 21 Mai 2016