avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap calculata gresit

Buna ziua
Ma aflu in urmatoarea situatie...Anul trecut in februarie ,fetita mea ( nascuta pe 31.05.2012) a fost incadrata in grad de handicap mediu avand epilepsie si am depus in martie certificatul de handicap si restul actelor pentru recalcularea indemnizatiei ( suma max la concediu de 2 ani fiind 1200lei si la concediu pt. copil cu handicap fiind 3400lei) si prelungirea concediului crestere copil ,fiica mea urmand sa implineasca 2 ani in 31 mai 2014.Eram in concediu crestere copil pentru 2 ani.
Indemnizatia s-a recalculat incepand cu data de 01.06.2014 dupa ce fiica mea a implinit 2ani,nu de la data depunerii certificatului de handicap.Acum la un an dupa ce am reluat toata documentatia gasesc legea unde scrie la "ART. 9

(1) În situaţia în care după alegerea opţiunii de concediu de către persoana îndreptăţită, copilul/copiii este/sunt încadrat/încadraţi în grad de handicap, dreptul prevăzut la art. 2 alin. (4) din ordonanţa de urgenţă se acordă de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile de la această dată. Dacă cererea este depusă după termenul menţionat, dreptul se acordă de la data depunerii cererii."
Nu am depus contestatie la 30zile cum scrie in decizia pe care am primit-o.Acum la un an mai pot face ceva? Mai pot depune contestatie acum sau nu mai are nici un rost?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: kdelia , utilizator 18:55, 19 Martie 2015
1. Daca ne-ati fi intrebat mai din timp va spuneam noi ca trebuie sa va recalculeze indemnizatia pentru CCC.

2. Faceti, totusi, o cerere si solicitati sa o recalculeze macar de acum inainte, pentru ca este si greseala AJPIS ca nu a procedat la recalculare.

3. Incercati sesizare si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Nu mai puteti depune nicio contestatie, daca nu ati facut asa ceva la timpul potrivit .
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc si indemnizatie copil cu handicap usor brawnie brawnie Buna ziua Am o problema privind prelungirea CCC si a indemnizatiei pana la 3 ani pentru copil incadrat in grad de handicap usor. Copilul implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-indemnizatie ana duican ana duican Buna seara,as avea si eu o nelamurire legata de urmatoarea situatie:sunt mamica unei fetite de 1 an si 4 luni,dupa nastere a fost diagnosticata cu malformatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap emilianicolau emilianicolau In cazul copilului cu handicap ( certificat grav sever ) tatal este obligat sa isi ia o luna de concediu crestere copil in primul an de viata al copilului? ... (vezi toată discuția)