avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dupa legea italiana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dupa legea italiana

Dragi colegi, s-a confruntat cineva cu urmatoarea situatie?
-instanta romana a stabilit ca in cauza avand ca obiect divort se aplica legea italiana
-motivele de divort sunt cele comune, consum de alcool, violenta etc., iar de cca 5 ani partile nu mai convietuiesc
-imi admite divortul daca eu nu am separare legala? sa imi modific actiunea din divort in separare legala?este procedural la acest termen (primul dupa ce s-a stabilit legea aplicabila)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:09, 20 Mai 2016
Dacă se aplica legea italiana fără separație legala nu prea ar merge dar nu aveți ce face.

Divorțul se judeca exact cum s-ar judeca în Italia pe motivele lor de divort fără a conta legea romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare in italia, situatia bunurilor lypp lypp va rog ,un raspuns; 2 persoane ,cetateni romani.casatorite in romania,fac Separare in italia,aceasta separare este valabila si in romania sau sunt in ... (vezi toată discuția)
Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Legea aplicabila intr-un partaj de bunuri dobandite in timpul casatoriei? Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul unei casatorii mixte intre un italian si o romanca (matrimoniu efectuat in Italia), romanca a decis sa faca divortul in Romania datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)