Am o fetita de trei luni. In prima faza tatal ei nu a vrut sa o recunoasca, dar ulterior a decis ca ii va plati pensie alimentara si o va trece pe numele lui, ASTA IMPLICA REFACEREA CERTIFICATULUI DE NASTERE. Eu as dori ca domicilul fetitei sa fie la mine acasa, pot sa fac acest lucru in momentul in care mergem in fata ofiterului de la certificate sa o inregistram de comun acord sau trebuie sa deschid actiune in instanta pentru stabilire domiciliu minor?
Dragă mămică, teoretic este aşa cum au scris antepostatorii mei, practic, dacă peste un timp, cu pretextul luării copilului la plimbare, ia copilul şi nu-l mai aduce înapoi, nici o autoritate nu intervine, fiindcă din momentul recunoaşterii copilului, aveţi drepturi egale ca părinţi.
De aceea, este bine să se stabilească autoritatea părintească, domiciliul copilului şi pensia alimentară legal, prin act oficial. O puteţi face în instanţă sau la notar.
Tata nerecunoscut
danielaale
Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)