avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinte rezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinte rezident

Buna ziua,

Am o fetita de trei luni. In prima faza tatal ei nu a vrut sa o recunoasca, dar ulterior a decis ca ii va plati pensie alimentara si o va trece pe numele lui, ASTA IMPLICA REFACEREA CERTIFICATULUI DE NASTERE. Eu as dori ca domicilul fetitei sa fie la mine acasa, pot sa fac acest lucru in momentul in care mergem in fata ofiterului de la certificate sa o inregistram de comun acord sau trebuie sa deschid actiune in instanta pentru stabilire domiciliu minor?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:34, 20 Mai 2016
Parintii se inteleg de comun acord asupra locuintei copilului, in caz contrar (situatia neintelegerilor dintre parinti) urmand a decide instanta.

Daca nu sunt probleme la acest moment, nu are rost o actiune in instanta.
Înregistrați recunoașterea tatălui iar doar dacă sunt neînțelegeri veți avea interes să apelați la instanță.
Dragă mămică, teoretic este aşa cum au scris antepostatorii mei, practic, dacă peste un timp, cu pretextul luării copilului la plimbare, ia copilul şi nu-l mai aduce înapoi, nici o autoritate nu intervine, fiindcă din momentul recunoaşterii copilului, aveţi drepturi egale ca părinţi.
De aceea, este bine să se stabilească autoritatea părintească, domiciliul copilului şi pensia alimentară legal, prin act oficial. O puteţi face în instanţă sau la notar.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata nerecunoscut danielaale danielaale Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva de comun acord irinajud irinajud Buna ziua Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat ... (vezi toată discuția)
Cum scot un tata din certificatul de nastere? elenaelena1 elenaelena1 Am o fetita de 4 ani de zile si vreau sa il scot pe tata din certificatul de nastere, nu este tatal biologic al fetitei si nu suntem nici casatoriti si numai ... (vezi toată discuția)