De la inceput se impune sa precizati daca este vorba de
continuarea UP sau
completarea UP.
Totusi, voi incerca un raspuns.
leus a scris:
1- Este firesc sa administreze tot acelasi procuror cauza dupa restituirea dosarului in vederea continuarii up?
Nu este in vederea
continuarii up, ci in vederea
completarii up si da, din textul de lege reiese ca respectiva completare o face tot organul judiciar care a instrumentat.
leus a scris:
2- pentru a fi incidente prev art 302 C.pr.pen trebuie sa fac o cerere/[plangere ,motivata , catre prim procurorul parchetului imediat ierarhic superior?
Art.302, se refera la competenta procurorului de a schimba politistul judiciar care a fost desemnat intr-un dosar, cu un alt politist si nu la competenta procurorului ierarhic de a schimba un procuror cu un alt procuror (la cererea petentului).
leus a scris:
3- in acest caz procurorul care nu a mai continuat urm penala la dispozitiile exprese ale judecatorului care in incheire dispune clar ,, se impune continuarea urm penale privind infract de mart mincinoasa ......." a sav abatere disciplinara si poate fi sesizat CSM l?
Situatia expusa de dvs. este frecventa, iar legislatia nu prevede prea multe in acest caz, practic, judecatorul c.p., intoarce dosarul la procuror si procurorul la judecatorul c.p.
Dvs. nu aveti ce sa faceti (mai mult decat ati facut), doar sa cereti o audienta la prim-procuror sau sa depuneti petitii, insa stiti si dvs. ca procurorul se bucura de independenta in solutionarea dosarelor sale.