avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi refuzate la plata pentru ca nu exista ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi refuzate la plata pentru ca nu exista delegatie pentru ridicare de marfa

Lucrez la o firma care comercializeza marfa pe credit(credit furnizor).Transportul marfii se face de catre noi iar la destinatie semneaza si isi trec datele personale pe facturi diverse persoane.Sunt situatii cand marfa se descarca in diverse puncte de lucru ,pe factura semnand o persoana oarecare pentru care nu avem delegatie.Ce posibilitate exista sa ne protejam in eventualittatea in care acel client nu recunoaste factura?.Mentionez ca lucram pe baza de comenzi ferme pe care sunt precizate produsele si cantitatile dar nu sunt precizati delegatii,comenzi care sunt stampilate si semnate).E suficient?E ok daca pe facura respectiva avem instrument de plata dar din pacate nu e precizat numarul facturii(pe cecuri nu exista spatiu pentru asa ceva!).Au fost situatii cand clientii au replicat ca au eliberat instrumentul de plata in baza unei fise a soldului emise de catre noi si nu pentru ca ar recunoaste factura cu pricina!.Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:40, 13 August 2009
Cel mai corect si linistititor pt. dumneavoastra ar fi ca la inceputul relatiei contractuale, in cuprinsul contractului sau print-un act separat, sa fie mentionate si persoanele a caror semnatura este opozabila unitatii.
In acest fel la descarcarea marfii reprezentantul unitatii dumneavoastra ar urma sa solicite semnarea facturii doar de catre persoanele respective.
Are dreptate colega mea ,dar pentru ca stiu destul de multe din acest domeniu al distributiei directe,va spun ca legal si sa si dormiti linistiti :
1. contract de vanzare cumpare ,semnat stampilat
2.confirmarea soldului client (cont 4111 ) la fiecare 15 zile cu data ,semnatura,stamplia
3.factura in partea de jos ,agentul dumneavoastra trebuie sa scrie numele celui care a primit marfa ,seria de buletin ,semnatura ,data si obligatoriu stampila ,lasa factura albastra unde descarca si pe cea rosie o aduce inapoi la firma -asta in conditiile facturii autocopiative (atunci datoria este certa ,lichida si exigibila).
Asa colaboratorii dv. nu au nici o sansa sa mai dea ocol la visini :O
Colegul:D
Scuze,Colegu !;)
Am lucrat la firme de distributie si este corect cum spune Alexandra200...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare rambursuri in cont bancar turcalexandra turcalexandra Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie Societatea mea face livrari (produse pt copii)(detine un magazin on line) catre persoane fizice cu plata ... (vezi toată discuția)
Sunt corecte inregistrarile efectuate? nicoletabeniuga nicoletabeniuga Microintreprindere platitoare de TVA COD CAEN 4334 activitate principala Informatii din certificatul constatator eliberat de ONRC: Sediu principal, nu se ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)