avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment de insertie din concediu de cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment de insertie din concediu de cresterea copilului

Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.In data de 26 iulie 2014 am nascut. Eu in concediu de cresterea copilului am intrat din somaj(din 26 sept. 2013 am intrat in somaj). In luna mai 2014 am intrat in concediu prenatal (am intrerupt somajul). Iar in data de 26 iunie 2016 eu ar trebui sa termin concediul de cresterea copilului conform legii ca trebuie sa isi ia tatal o luna de concediu cresterea copilului. As mai avea o luna fix de somaj. Intrebarea mea este.: daca ma angajez cu 60 de zile pana sa faca copilul 2 ani adica cu data de 26, 27 mai 2016 as putea beneficia de suplimentul de insertie conform noii legi privind indemnizatia de cresterea copilului? Copilul implineste 2 ani pe data de 26 iulie 2016, iar legea am inteles ca intra in vigoare de la 1 iulie 2016. As putea beneficia de acest supliment avand in vedere ca acum in luna mai ar trebui sa ma angajez? Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 24 Mai 2016
Da, se poate face asa ceva.
Legea e destul de stufoasa, imi puteti spune la ce articol gasesc precizarea aceasta?
Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
...

(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie mirelasan mirelasan Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil, pentru un an.Copilul implineste un an la 1 august.Cand trebuie sa ma intorc la serviciu, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vs supliment de insertie MirceaMS MirceaMS Buna seara! Ma confrunt cu o problema si va rog daca se poate sa ma ajutati. Sotia mea nu avea niciun venit. A nascut pe 01.12.2014 si am optat pt varianta ca ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Care sunt conditiile de acordare a stimulentului de insertie ? (vezi toată discuția)