avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis romanesc retinut in Franta pentru viteza 133km ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis romanesc retinut in Franta pentru viteza 133km in zona de 90 km admis

Mi- a fost retinut permisul pentru depasirea vitezei cu 43 km peste limita legala de 90 km/h si am fost amendat cu 135 euro.Am primit un proces verbal in care se specifica fapta si interdictia de a conduce pe teritoriul Frantei pentru o perioada pe care o va decide un judecator din orasul respectiv.Permisul urmeaza sa fie trimis in Romania in perioada urmatoare,cred ca la domiciliu deoarece si-au notat adresa mea. In Romania,pentru aceasta fapta platesti doar puncte de amenda din cate stiu.Intrebare; pana imi vine permisul,pot conduce in Romania pe baza procesului verbal emis de jandarmeria Franceza !?
In cazul dvs. se aplica legislatia rutiera din Franta.
In Romania nu puteti circula pe baza procesului verbal de contraventie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc in franța și conduc aici cu permis românesc, ... Seb2388 Seb2388 Buna ziua, Locuiesc in Franța și conduc aici cu permis românesc, am fost oprit de către jandarmi pentru depășirea limitei de viteza cu +40(93km/h in ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat Keytaro Keytaro Bună ziua. Mia fost suspendat permisul în Franța pentru depășirea vitezei cu 41 km/h. În România limita de a atare fiind de 50km/h. Suspendarea este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la cumulul perioadelor de suspendare a permisului de conducere Cromatic Cromatic Art.214(1) din ROUG 195 spune asa: În cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a ... (vezi toată discuția)