avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere plata concediu de odihna

Buna ziua .

As dori sa depun o cerere la ITM bucuresti,din cauza ca o firma nu mi a platit Concediu de odihna, la incetarea contractului de munca legal cu acele 21 de zile.
Intrebarea mea este ???
Ce trebuie sa scriu in plangere ??

Va multumesc !!!

O zi buna !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 20 Iunie 2016
Angajatorul are obligatia de a plati salariatului la incetarea raportului de munca echivalentul zilelor de concediu de odihna neefectuate.Ati solicitat in scris si ati primit negatie?! Aveti dovada ca nu vi s-a platit concediul de odihna-fluturasi !?
Daca contractul de munca a incetat, nu intra in competenta ITM sa rezolve acest litigiu de munca, ci a Tribunalului.
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, necompensarea in bani la incetarea c.i.m. a zilelor de CO neefectuate .

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Daca doriti "sa pedepsiti" angajatorul atunci logic ca puteti merge la ITM, dar daca doriti plata concediului de odihna mergeti in instanta. Din cate stiu pentru litigiile de munca nu se plateste taxa de timbru judiciar.Veti avea castig de cauza. Succes.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
Themis7, utilizator
Nu exista sanctiune pentru asa ceva prevazuta in Codul Muncii .ITm-ul asa cum am mai spus decat indirect il poate sanctiona pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii pe concediu dupa demisie? ianotamagda ianotamagda daca mi-am dat demisia mai beneficiez de banii de concediu? avand in vedere ca din februarie angajata pana pe 29 decembrie nu am primit nici o zi de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna viorel1957 viorel1957 am incheiat un contract de munca pe perioada determinata (9 luni) si cu fractie de norma (max 126 ore pe luna). In contract se stipuleaza dreptul la concediu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire szivi64 szivi64 Am lucrat la o firma o luna si jumatate si cand am primit fluturasul am vazut ca nu mi sa calculat concediu de odihna pe perioada lucrata,oare nu am avut ... (vezi toată discuția)