avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea locului de munca

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste lamuriri pentru urmatoarea situatie: sunt angajata unei companii cu sediul in orasul X. In contractul meu de munca scrie ca imi desfasor activitatea la sediu si pe teren. In realitate eu mi-am desfasurat activitatea timp de mai mult de 1 an de zile in orasul Y in care locuiesc, unde avea un punct de lucru. Fara detasare sau delegare. Nu detin si nu cunosc Regulamentul Intern, fisa postului sau alte acte aditionale. Punctul de lucru s-a inchis pe perioada CCC. Acum mi se cere sa ma prezint la munca la sediu.
Intrebari:

1. Sunt obligata sa merg sa muncesc acum la sediu asa cum apare in c.i.m? Daca refuz, pot fi concediata?
2. Ce acte si proceduri fac posibila desfasurarea muncii in alt oras decat e prevazut in CIM? Este necesara o delegare, detasare sau doar fisa postului si R Intern?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 22 Mai 2016
Nu detin si nu cunosc Regulamentul Intern, fisa postului sau alte acte aditionale !
De ce nu detineti? Nu v-au fost inmanate ? Nu ati semnat regulamentul intern, cim si fisa postului ?

editat: citare mesajului anterior

Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Locul de munca este cel mentionat in c.i.m. . Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
b) locul muncii;
...

Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume :
- delegare
- detasare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
Nelamurirea continua
1. Eu mi-am dat acordul prin semnarea fisei postului si a RI sa muncesc la punctul de lucru din orasul in care locuiesc. Am fost de acord cu modificare locului de munca. Nu la cererea mea. Fara delegare, fara detasare.

2. Acum, dupa terminarea CCC, cand nu mai exista punctul de lucru sunt obligata sa merg sa muncesc la sediu. Ca asa scrie in cim. La 500 de km de orasul in care locuiesc si unde am locuit la momentul angajarii. Activitatea mea s-a desfasurat inca de la inceput in orasul in care locuiesc. Conditii echivalente nu presupune conditiile in care am lucrat efectiv?.
Acum daca ma gandesc bine, stiu de ce apare loc de munca la sediu. Pt a nu depasi nr de 5 angajati la punctul de lucru la data respectiva.
Angajarea mea s-a dorit clar pentru desfasurarea activitatii la punctul de lucru. Specificare locului de munca la sediu a fost doar un artificiu a lor. Pe care eu l-am acceptat. Iar acum, nu am decat sa suport consecintele prostiei mele. Inteleg bine?

Multumesc
Ati inteles destul de bine ...

Conditii echivalente nu presupune conditiile in care am lucrat efectiv?.


Intr-adevar, asta presupune, dar nu este obligatoriu ca acele conditii sa fie in acelasi loc de munca, daca nu mai exista o astfel de posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Un angajator emite urmatoarea adresa: Incepand cu data de ..(data)...urmeaza sa va aduceti la ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul detasarii Sesmar Sesmar Buna ziua, va rog sa va exprimati o opinie juridica referitoare la legalitatea desfiintarii unui post de lucru in perioada detasarii, mutarea angajatului pe ... (vezi toată discuția)
Medic detasat pe alta sectie. Stefanescu76 Stefanescu76 Poste fi obligat un medic angajat in cadrul sectiei de pediatrie sa desfasoare si activitate in cadrul compartimentului de neonatoligie (vezi toată discuția)