avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Actiune la CEDO dupa o hotararea definitiva
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Actiune la CEDO dupa o hotararea definitiva

Buna ziua,

As dori daca se poate putina consiliere in urmatoarea problema: Am pierdut de curand un proces, si anume: am fost concediata de la locul de munca (cadru didactic), am facut contestatie la decizia de concediere, am castigat in prima instanta, dar din pacate am pierdut in apel. Hotararea a ramas definitiva, urmeaza sa mi se comunice. Problema este ca ma consider foarte nedreptatita de hotararea instantei de apel si as dori sa merg in continuare la CEDO. Daca cei de la CEDO vor constata o incalcare a dreptului la un proces echitabil, se poate sa decida sa se reia procesul sau judecata?
O alta intrebare ar fi la ce organizatie sa ma adresez pentru consiliere in privinta CEDO? Este bine la APADOR CH?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:35, 21 Mai 2016
Se va putea rejudeca acțiunea pe calea unei revizuiri dacă instanța consideră că încă subzistă consecințele grave ale încălcării dreptului constatate de CEDO. În ce sens apreciați că vi s-a încălcat dreptul la un proces echitabil?
In cadrul ultimei infatisari, d-na judecator a spus ca a luat legatura cu reprezentantii Inspectoratului Scolar, inca acestia nu s-au prezentat niciodata la instanta de apel, cerand judecarea in lipsa. A accentuat apoi ca i s-a comunicat ceva de catre aceeasi Institutie, insa eu ca reclamanta nu am primit niciodata acea comunicare scrisa. Inca nu a sosit hotararea judecatoreasca. Argumente mai pot fi si altele. Doream doar sa stiu daca CEDO poate cere sa se judece din nou procesul.
Stimată doamnă,

În principiu, rejudecarea - redeschiderea procedurilor interne - poate fi cerută, nu neapărat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ci pe calea revizuirii, în România,dacă există motive.

Cu sublinierea că la data redactării au fost avute în vedere dispozițiile vechilor coduri de procedură, poate v-ar fi util articolul postat aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta juridica gratis la cedo Florin111 Florin111 Am de formulat o cerere la CEDO intrucat sunt nemultumit de o hotarare judecatoreasca definitiva ,urmand a-mi intemeia cererea pe incalcarea dreptului la un ... (vezi toată discuția)
Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica gratis redactare plangere cedo Florin111 Florin111 Buna ziua ,am hotarare judecatoreasca definitiva (apel) in care am pierdut procesul pe care l-am declansat prin plangere contraventionala impotriva unui proces ... (vezi toată discuția)