avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare proces verbal rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare proces verbal rutier

Buna seara . In urma cu 4 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere+ amenda contaventionala + 6 puncte penalizare pentru neacordare de prioritate de pe un drum secundar. Mai pot contesta acest proces verbal?
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
mihaelaenciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaelaenciu , utilizator 10:14, 24 Mai 2016
mihaelaenciu a scris:

Buna seara . In urma cu 4 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere+ amenda contaventionala + 6 puncte penalizare pentru neacordare de prioritate de pe un drum secundar. Mai pot contesta acest proces verbal?

Mai pot contesta acest proces verbal?
Da. Oricine poate contesta un pv ! Problema este timpul de contestare si motivele contestarii !

Atacarea unui proces-verbal se poate face în instanta cu privire la doua aspecte: aspectul legalitatii actului intocmit si aspectul temeiniciei faptelor consemnate.

In15 zile in care aveti dreptul de a va adresa instantei de judecata pentru a contesta procesul-verbal de contraventie. Dacă aţi depasit acest termen, actiunea voastra judiciara nu mai are nici o sansa de succes. Conform art. 31 din OG 2/2001.

Dar tot aici Art.31 din Og2/2001 sunt 2 situatii:
1) daca ai semnat procesul-verbal, acesta se considera momentul în care ai luat la cunostinta si cel din care curg cele 15 zile pe care le ai la dispozitie pentru depunerea contestatiei, se considera inmanat, chiar daca ulterior refuzi sa-l iei, dar l-ai semnat.

2) daca ai refuzat semnarea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, data comunicarii este data primirii acestuia prin posta cu confirmare de primire, curier sau data afisarii (pe uşa sediului societatii comerciale sau pe usa domiciuliului in cazul persoanelor fizice) si din acel moment curge termenul de 15 zile.

Instanta competenta este judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia

La judecatoria indicata in procesul verbal,se poate depune personal sau de catre avocat, direct la sediul judecatoriei sau prin posta. Cererea este scutita de taxa de timbru.

Documentatia pe care o veti depune va contine urmatoarele:
1. cererea (contestatia) in doua exemplare semnata si datata;
2. copia procesului-verbal de constatare;
3. xerox de pe actul de identitate ;
4. xerox de pe dovada de retinere a permisului de conducere, certificatului de inmatriculare;
5. xerox de pe orice alte acte sau documente in sustinerea plangerii.

Cred ca ati primit raspunsul la aceasta intrebare !

O seara buna.
Multumesc pentru raspuns.
Concluzia este ca ,desi mi-au fost aplicate mai multe sanctiuni decat permite legea, din cauza ca au trecut cele 15 zile , contestatia mea nu mai are sanse de castig....Nu imi ramane decat sa imi recuperez permisul cu prezentarea la testarea teoretica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost sancționat pentru că aș fi depășit coloana în cu totul alt loc decât am făcut-o. nu am semnat pv și vreau să îl contest, ce șanse am? Radvasilemarian Radvasilemarian Din cauza unui accident pe a2 toate autoturismele am fost redirectionati pe dn ...in timp ce ma deplasam in coloana a 3 a masina din fata mea sa defectat si a ... (vezi toată discuția)
Amenda la regimul circulatiei mihai6085 mihai6085 Un cetatean roman rezident in Franta a fost amendat deoarece ,,nu are asupra sa cartea de identitate\\".Respectivul care era sofer intr-un autoturism ... (vezi toată discuția)
Contestarea masurii suspendarii permisului auto antimobacau antimobacau Astazi mi-a fost retinut permisul,la o trecere de pietoni.Politistul nu are nici un martor si a acceptat ca eu sa scriu pe procesul verbal faptul ca pietonul ... (vezi toată discuția)